AcasăNewsPropunere: Marile magazine sa doneze alimentele aproape expirate!

Propunere: Marile magazine sa doneze alimentele aproape expirate!

Senatorul Marian Vasiliev, de la UNPR, a anuntat ca le solicita colegilor sai aprobarea unui proiect de lege prin care marile magazine sa fie obligate sa doneze alimentele aproape expirate.

Conform proiectului de lege propus de senatorul de la UNPR, alimentele aproape expirate ar urma sa fie donate unor organizatii umanitare sau unor organizatii pentru protectia animalelor.

Donarea ar urma sa se faca intr-un termen rezonabil pentru ca alimentele sa poata fi consumate. Cei care nu vor lua in calcul o asemenea actiune ar urma sa fie amendati cu pana la 15.000 de lei.

Marian Vasiliev sustine ca Romania risipeste anual cinci milioane de tone de alimente. De asemenea, senatorul de la UNPR propune si ca data de 16 octombrie sa fie declarata Ziua nationala pentru combaterea risipei alimentare.

Pe 16 otombrie ar urma ca administratiile publice locale si organizatiile neguvernamentale sa organizeze manifestari si actiuni publice dedicate sarbatoririi Zilei nationale pentru combaterea risipei alimentare.

author avatar
Cristi Ionita
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger