AcasăNewsPropunere a Ministerului Sanatatii: "Copiii nevaccinati sa nu mai fie primiti la...

Propunere a Ministerului Sanatatii: „Copiii nevaccinati sa nu mai fie primiti la scoala sau gradinita”

Reprezentantii Ministerului Sanatatii trag un semnal de alarma in legatura cu numarul tot mai mic de copii care sunt vaccinati si propun luarea unor masuri agresive.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii vor lansa in dezbatere publica, luna viitoare, Legea Vaccinarii, un proiect de act normativ prin care se spera la reglementarea situatiei imunizarilor in Romania.

Cei de la Ministerul Sanatatii vor ca parintii sa fie obligati sa isi vaccineze copiii, iar in cazul in care acestia nu prezinta adeverinta care sa ateste vaccinarea, copiii sa nu mai fie primiti la scoala sau la gradinita.

„Romania ocupa locul II in Europa privind incidenta rujeolei (pojarului), o boala care poate fi prevenita prin vaccinare, depasind de peste sapte ori rata medie europeana. Mai mult, in ianuarie 2013, Romania a inregistrat cele mai multe cazuri de pojar din intreaga Europa. In contrast, in Bulgaria, un singur copil a fost diagnosticat cu aceasta boala, in aceeasi perioada, in decurs de un an”, este unul dintre mesajele prin care membrii Societatii Romane de Pediatrie au incercat sa traga un semnal de alarma.

Pediatrii sustin ca Romania sta din ce in ce mai prost si la imunizarea impotriva poliomielitei, impotriva tusei convulsive sau impotriva infectiei Hib, infectie care poate fi fatala la copiii de varste mici.

author avatar
Cristi Ionita
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger