AcasăNewsProprietarul celui mai mare lant hotelier din Ibiza risca ani grei de...

Proprietarul celui mai mare lant hotelier din Ibiza risca ani grei de inchisoare, pentru cea mai mare frauda din istorie!

Omul de afaceri spaniol Fernando Ferre Cardo, proprietarul a 40 de hoteluri in Ibiza, este acuzat ca ar fi comis cea mai mare frauda din istoria Spaniei – 14,5 milioane euro. Afaceristul risca 81 de ani de inchisoare, procesul sau incepand luni, relateaza elpais.com.

Cardo este propietarul celui mai mare lant hotelier din Ibiza, Grupul Playa Sol, cu 11.000 de spatii de cazare in 40 de hoteluri si blocuri de apartamente, care pe timpul verii avea 1.000 de angajati. Potrivit procuraturii si Baroului de stat, omul de afaceri este acuzat ca nu si-a platit impozitele si ca si-a exploatat angajatii, pe care ii platea cu 3,5 euro/ora, ziua de munca avand 16 ore, fara nici o zi libera.

Majoritatea celor care lucrau pentru Cardo erau straini aflati „in stare de necesitate, care se vedeau nevoiti sa accepte conditiile abuzive de munca si de securitate sociala”, subliniaza procurorii care cer o pedeapsa de 81 de ani de inchisoare pentru omul de afaceri in varsta de 69 de ani, si o amenda de 18,2 milioane de euro, plus returnarea la buget a sumei de 17 milioane de euro.

Foto: El Pais

author avatar
Alina Costache
247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger