AcasăNewsProprietarul BRD, retrogradat de Standard&Poor’s

Proprietarul BRD, retrogradat de Standard&Poor’s

Directorul general al Societe Generale, Frederic Oudea a avertizat inca de anul trecut asupra intrarii Frantei in recesiune in 2012

Agentia de rating Standard&Poor’s (S&P) a retrogradat ratingurile bancilor Societe Generale si Credit Agricole. Acestea controleaza grupul BRD si Emporiki Bank.

Directorul general al Societe Generale, Frederic Oudea a avertizat inca de anul trecut asupra intrarii Frantei in recesiune in 2012

S&P a a retrogradat cu o treapta ratingurile Societe Generale si Credit Agricole, la nivelul „A”. Retrogradarea vine la o luna dupa ce Franta si-a pierdut pretiosul calificativ triplu A, redus de S&P cu o treapta. Societe Generale si Credit Agricole se situeaza in topul bancilor franceze pe locul doi, respectiv trei, iar cele doua institutii au mai fost retrogradate anul trecut de agentia Moody’s.  Societe Generale este actionarul majoritar al BRD Societe Generale, aflata pe locul doi in topul bancilor din Romania dupa valoarea activelor. Credit Agricole detine 90% din actiunile Emporiki Bank, institutie cu sucursale si in Romania.

Vanzari si concedieri

Directorul general al Societe Generale, Frederic Oudea, anunta inca din noiembrie 2011 ca Franta  va intra  in recesiune in 2012.  In acest context,  Oudea a avertizat ca grupul va scoate la vanzare active ale diviziilor sale Global Investment Management Services  si  Specialised Financial Services. Intr-o scrisoare adresata sindicatului bancii, Oudea a recunoscut ca este nevoit sa  recurga si la concedieri, tot din cauza crizei economice.  In decembrie 2011, Societe Generale a scos la vanzare credite imobiliare restante in valoare de 600  milioane de euro, din care spera sa mai obtina doar 50%.

author avatar
Arpad Dobre
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger