AcasăNewsProprietarii de caini sunt obligati sa faca ASTA, din 15 martie

Proprietarii de caini sunt obligati sa faca ASTA, din 15 martie

Incepand de sambata, 15 martie, la nivel national incepe Marea Campanie de identificare si inregistrare a cainilor cu stapan.

Astfel, din 15 martie, proprietarii de caini sunt obligati ca, in cazul in care ies cu acestia la plimbare, sa aiba asupra lor carnetul de sanatate al patrupedului.

Daca acest lucru nu se intampla, proprietarii de caini risca amenzi usturatoare. Si, conform romaniatv.net, in cazul in care proprietarii refuza sa prezinte documentul, agentii de la Politia Animalelor sa poata citi datele de identificare ale cainelui cu ajutorul unor cititoare de cipuri.

Inca nu se stie exact cuantumul amenzilor pentru cei care nu detin asupra lor carnetele de sanatate ale cainilor, dar este cert ca vor fi amendati cu sume cuprinse intre 2.000 si 10.000 de lei proprietarii cainilor care nu au scos niciodata carnete de sanatate animalelor de companie.

Autoritatile spera ca, pana la sfarsitul acestui an, sa existe o evidenta clara a animalelor de companie, proprietarii avand ocazia sa-si inregistreze animalele de companie in maximum 90 de zile de la fatare, inainte de vanzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoatea in spatii publice a acestor. De asemenea, cei care adopta caini trebuie sa-i inregistreze in momentul adoptiei, inainte de a parasi adapostul.

sursa foto: libertatea.ro

author avatar
Cristi Ionita
1.207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger