AcasăNewsProprietarii Clubului Colectiv risca pedepse mari: 25 ANI DE INCHISOARE!

Proprietarii Clubului Colectiv risca pedepse mari: 25 ANI DE INCHISOARE!

Proprietarii Clubului Colectiv, scena carnagiului care a aut loc vineri seara in centrul Capitalei, tragedie soldata, pana acum, cu 30 de morti si peste 80 de raniti in stare grava, risca sa intre multi ani dupa gratii. Parchetul General a declansat urmarirea penala cu privire la faptele de OMOR CALIFICAT si DISTRUGERE CALIFICATA, insa aria acuzatiilor se poate largi.

Alin Anastasescu este fondatorul clubului

Deocamdata, ancheta procurorilor este in plina desfasurare, insa, potrivit noului Cod Penal, cei care vor fi gasiti vinovati de producerea tragediei pot ajunge la inchisoare pentru urmatorii 25 de ani. Ba chiar, in functie de gravitatea faptelor si a numarului de victime, pot primi chiar si detentie pe viata. Pana acum, nicio persoana implicata in administrarea Clubului Mortii din strada Tabacarilor 7 nu a fost pusa sub acuzare. Echipa de procurori care se ocupa de caz nu a strans toate probele, nu a studiat toate avizele pe care clubul le avea (sau nu le avea!), si nici nu a audiat toti martorii. Unii inca se zbat intre viata si moarte pe paturile de spital. In plus, rezultatele expertizelor facute de specialistii INSEMEX Petrosani vor dura cateva saptamani bune.

Unul dintre actionari se afla la cea de-a treia experienta: al treilea club care se face scrum!

Costin Mincu mai detine actiuni la doua cluburi

Clubul Colectiv a fost deschis in luna mai 2013, intr-o hala veche a fostei fabrici de incaltaminte „Pionierul”, astazi dezafectata. Initial, spatiul de 425 de metri patrati a activat sub palaria firmei Music Hall SRL, societate detinuta de Alin Anastasescu si Costin Mincu. In 2014, cand clubul a intrat in portofoliul firmei Colectiv Club SRL, cei doi au mai atras un partener. Cei trei asociati de azi sunt Alin Anastasescu (47% din actiuni), Paul Catalin Gancea – 30% si Costin Mincu – 23%. Anastasescu are doar 28 de ani, ca multi alti clienti care au pierit in Colectiv vineri seara. Absolvent al Facultatii de Arte, tanarul antreprenor are o reputatie destul de buna in advertising, fiind producator al unor spoturi publicitate pentru branduri consacrate. In plus, exceleaza in productia de concerte si evenimente, ca merchandise manager.

Catalin Gancea, cel mai proaspat actionar

Si actionarul minoritar, Costin Mincu, se lauda succese obtinute in domeniul organizarilor de concerte. In varsta de 36 de ani, Mincu este un soi de tatic al cluburilor, in sensul ca mai detine actiuni la 11 firme din bransa. Intamplator sau nu, trei cluburi la care Mincu este actionar au ars din temelii: Goblin (Constanta), Elephant (Bucuresti) si acum Colectiv. Cel mai proaspat asociat, Paul Catalin Gancea, este proprietar la randul sau al unor agentii de publicitate.

Scuza in fata anchetatorilor: n-au stiut ca la concert se vor folosi artificii!

Momentul in care in Clubul Colectiv se declanseaza iadul

Cei trei actionari ai Clubului Colectiv au fost audiati sambata dimineata de procurori, iar din cate se pare acestia ar fi incercat sa mute mortul pe Academiei, dand vina pe cei care s-au ocupat de organizarea concertului trupei „Goodbye to Gravity”, clubul „Colectiv” fiind doar „gazda”. Astfel, Anastasescu, Mincu si Gancea ar fi sustinut in fata anchetatorilor ca nu au stiut absolut nimic din ceea ce isi doreau sa faca reprezentantii trupei rock in timpul recitalului. Scuza folosita, daca este adevarata, nu se sustine absolut deloc. Pe contul de Facebook al clubului, in zilele premergatoare concertului din 30 octombrie, scria mare de o schioapa ca „recitalul va beneficia (n.r. printre altele) de efecte pirotehnice”. Culmea e ca „senzationalele efecte pirotehnice” se rezumau la patru artificii amarate, pe care le folosim pe torturi, la zilele aniversare.

Clubul avea autorizatie, dar n-avea avizul pompierilor

Clubul Colectiv avea autorizatie de functionare eliberata de Primaria Sectorului 4, insa nu a cerut si nu a detinut niciodata avizul de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Intr-un spatiu in care se derulau saptamanal concerte la care erau prezente sute de persoane, proprietarii localului nu detineau un document referitor la masuri de prevenire si stingere a incendiilor. In plus, nu aveau o instalatie de detectie de fum, o instalatie automata de stingere a incendiilor, nu amenajasera cai de evacuare (semnalizate luminos!). Nu existau stingatoare de incendiu. Pardon, existau trei, un extinctor mic folosit, altele doua gasite sigilate. La randul lor, cei de la ISU spun ca nu aveau in scripte informatii referitoare la activitatile derulate de Colectiv Club SRL in spatiul respectiv. Potrivit Primariei Sectorului 4, respectivul agent economic isi desfasura activitatea in baza declaratiei pe propria raspundere. Primarul Piedone declara ca institutia pe care o conduce nu este raspunzatoare pentru ce constructii fac agentii economici in interior.

author avatar
National
2.095 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger