AcasăNewsPropaganda ISIS pleaca din Belgia

Propaganda ISIS pleaca din Belgia

Belgia va fi, proportional, tara europeana de unde se va lansa pe Internet cea mai importanta  propaganda in favoarea Daesh, autoproclamatul Stat Islamic, care seamana teroare in Irak si in Siria.

Statul Islamic si-a tras noi propagandisti pe Internet: belgienii

Un studiu facut de Universitatea din Milano, realizat intre 1 iulie si 22 octombrie, a numarat peste doua milioane de mesaje arabofone pe retelele sociale, bloguri, forum-uri, pentru a analiza de unde au plecat mesajele cele mai favorabile ISIS. Se arata ca 31% din mesajele arabofone postate in Belgia sunt favorabile acestei organizatii teroriste. Printre tarile studiate, numai Qatar si Pakistan depasesc acest procent. Franta are un ingrijorator procentaj de 20%, Siria 7,6% si Irak 19,7%, potrivit La Libre Belgique. Politia federala si OCAM (Serviciul Belgian de coordonare pentru analiza amenintarilor, succesorul Grupului Interarme Antiterorist) sustin ca aceste mesaje sunt minutios analizate. ”Ramanem vigilenti si atenti”, a declarat politia, fara a oferi alte amanunte.

SUA: Congresul va finanta razboiul impotriva Daesh

In cateva zile, Congresul va vota o finantare de urgenta pentru operatiunile militare contra ISIS in Siria si in Irak. Sprijinul financiar cerut de Barack Obama (initial 5,6 miliarde) a fost acceptat de negociatorii din Congres iar planul de antrenament si de echipare a rebelilor sirieni moderati propus de presedintele american va fi prelungit. Din cele cinci miliarde, 3,4 sunt destinate pentru finantarea implementarii fortelor americane in cadrul operatiunii ”Inherent Resolve” si 1,6 miliarde pentru un program de echipare si antrenare a fortelor irakiene kurde pentru doi ani.

Aviatia militara iraniana a bombardat estul Irakului

Washingtonul afirma ca loviturile iraniene impotriva SI nu schimba politica SUA de a nu colabora militar cu Teheranul

Potrivit Pentagonului, avioane de vanatoare iraniene au lansat o serie de atacuri contra SI, in ultimele zile, in estul Irakului. Operatiunile s-au desfasurat fara cooperarea cu cele ale SUA. Este prima data cand Washingtonul confirma raiduri aeriene iraniene, dupa ce Al Jazeera a aratat avioane F-4 Phantom iraniene atacand tinde in provincia Diyla, de la frontiera cu Iranul.

author avatar
Tudor Borcea
519 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger