AcasăNewsPromisiunile ministrului Educatiei: "Mai mult sport si mai multa mancare pentru copii"

Promisiunile ministrului Educatiei: „Mai mult sport si mai multa mancare pentru copii”

Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a anuntat, sambata, ca vrea mai mult sport si mai multa mancare calda pentru elevii de scoala generala sau liceu.

Ministrul Educatiei a precizat ca este de acord cu introducerea mesei calde in scoli, dar ca acest lucru s-ar putea intampla, la nivel general, incepand cu 2020.

Momentan, infrastructura permite doar in cateva unitati de invatamant introducerea mesei calde, Remus Pricopie amintind ca „noi inca avem probleme cu cornul si laptele, alimente care nu intotdeauna sunt tinute in conditii optime”.

Totusi, Remus Pricopie este optimist si aminteste ca Ministerul Educatiei va beneficia de 600 de milioane de euro in perioada 2014-2020, bani care vor fi investiti in infrastructura.

In plus, ministrul Educatiei a precizat ca isi doreste ca, incepand din 2018, elevii sa aiba cel putin cate patru ore de sport pe saptamana. Se vor face si aici investitii, urmand ca multi bani sa ajunga in baze sportive, astfel incat elevii sa poata face miscare si in afara scolii.

„Ne-am propus sa avem cel putin cate patru ore de miscare pentru copii, pe saptamana, incepand cu 2018. Nu putem sa realizam acest obiectiv peste noapte pentru ca am avea nevoie de inca 16.000 de profesori de educatie fizica si sport” a declarat Remus Pricopie, conform digi24.ro.

Ministrul Educatiei este ingrijorat de numarul mare de elevi obezi si nemultumit ca doar 3% dintre elevii romani sunt inscrisi la un club sportiv scolar in timp ce media din UE este de circa 30%.

author avatar
Cristi Ionita
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger