AcasăNewsPromisiuni uriase! Dan Sova: "Pana in 2020, facem cate 250 de kilometri...

Promisiuni uriase! Dan Sova: „Pana in 2020, facem cate 250 de kilometri de autostrada pe an”

Dan Sova vrea musai sa puna mana pe RAR

Dan Sova, ministrul Transporturilor, a anuntat, miercuri seara, ca si-a propus ca Romania sa faca, in medie, 250 de kilometri de autostrada pe an.

Ar insemna ca pana in 2020, termenul limita al obiectivului propus de Dan Sova, Romania sa ajunga la 2.440 de kilometri de autostrada, respectiv sa aiba de aproximativ patru ori mai multi kilometri de autostrada decat are in acest moment.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a scos la licitatie, anul trecut, constructia a 247 de kilometri de autostrada si se pregateste, anul acesta, sa scoata la licitatie alti 375 de kilometri de autostrada, respectiv tronsoanele Sibiu – Fagaras, Nadlac – Arad, Suplacu de Barcau – Bors si Campia Turzii – Targu Mures.

Conform ziarulfinanciar.ro, ministrul Dan Sova spera ca, anul acesta, CNADNR sa desemneze si investitorii privati care vor construi autostrada Craiova – Pitesti si centura de sud a Capitalei.

Dan Sova a anuntat ca si-a propus ca, pana in 2020, Romania sa aiba 2.440 de kilometri de autostrada, iar 90% din aceasta retea sa fie gata pana in 2018, respectiv pana in momentul in care se vor aniversa 100 de ani de la Marea Unire.

In legatura cu finantarea kilometrilor de autostrada, Dan Sova a precizat ca vor fi folosite fonduri europene, dar si fonduri obtinute de pe urma aplicarii accizei suplimentare la carburant, masura care a intrat in vigoare de la 1 aprilie anul acesta.

Sova sustine ca banii obtinuti din aplicarea accizei suplimentare la carburant ajuta Romania sa construiasca 697 de kilometri de autostrada.

Jurnalistii de la Ziarul Financiar sunt sceptici in privinta posibilitatii ca Romania sa ajunga, atat de rapid, la 2.440 de kilometri de autostrada, in conditiile in care in prezent sunt 645 de kilometri de autostrada, deschisi circulatiei la o medie de 20 de kilometri pe an.

author avatar
Cristi Ionita
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger