AcasăNewsPromisiune reală sau un mare FÂS? România ar fi făcut un pas...

Promisiune reală sau un mare FÂS? România ar fi făcut un pas uriaş către securitatea energetică

Platforma petroliera South Pars din Iran: dupa Rusia, republica islamica are cele mai multe rezerve gaziere din lume.

Nicolae Ciucă a spus că începerea producţiei de gaze în cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia reprezintă un moment istoric, în contextul în care acesta va genera un miliard de metri cubi de gaze naturale anual.

Este primul proiect nou de exploatare a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre în ultimii 30 de ani, iar luna aceasta primele cantităţi de gaze au fost deja introduse în piaţa autohtonă”, a zis Ciucă.

Va asigura 90% din necesarul de consum?

România face astfel un pas decisiv pentru garantarea securităţii energetice, într-un moment de cotitură şi în contextul în care Europa şi pieţele mondiale iau măsuri rapide pentru a-şi aproviziona cetăţenii şi economiile cu energie.

Faptul că acest proiect va genera un miliard de metri cubi de gaze naturale pe an înseamnă că vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum al României”, a spus premierul.

„Mă simt mândru și onorat să fiu azi aici la cea mai mare investiție din ultimii 30 de ani în domeniul extracției din Marea Neagră. Sper să avem cât mai multe investiții în perioada următoare.

Admir răbdarea și tenacitatea companiei Black Sea Oil& Gas că a așteptat 8 ani o lege offshore”, a declarat și ministrul Energiei, Virgil Popescu.

author avatar
Andrei Ștefan