AcasăNewsProiectul legii manualului scolar. Unde poate fi gasit, spre consultare!

Proiectul legii manualului scolar. Unde poate fi gasit, spre consultare!

Liviu Pop stie sa-si scrie corect numele. Suficient pentru a fi ministru

La cateva saptamani de la inceputul scolilor, rastimp in care s-a vorbit intens despre manuale – in speta, pana la un moment dat, despre lipsa lor – si despre auxiliarele folosite in pregatirea elevilor.

Oficialii Ministerului Educatiei au pus, marti, inspre consultare publica Proiectul legii manualului scolar, transmitand ca „obiectivul actului normativ il reprezinta reglementarea regimului manualului scolar in invatamantul preuniversitar”.

La nivel de procedura de urmat, s-a anuntat ca „elaborarea manualelor scolare se realizeaza de autori/grupuri de autori, in urma unor selectii de manuscrise prin proceduri transparente, in vederea asigurarii calitatii stiintifice. Selectia va fi operata de grupuri de experti ai Centrului National de Evaluare si Examinare si ai Institutului de Stiinte ale Educatiei” si ca apoi MEN „va achizitiona conceptul/continutul manualului scolar de la autori/grupurile de autori”.

Trebuie spus si ca, dupa aceasta etapa a consultarii publice, Ministerul va trimite la Parlament varianta finala a proiectului, pentru ca alesii neamului sa dea o unda verde.

Proiectul legii manualului scolar poate fi analizat si comentat AICI!

56 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger