AcasăNewsProiectul de lege ce vizează obligația asigurării RCA a trotinetelor și bicicletelor...

Proiectul de lege ce vizează obligația asigurării RCA a trotinetelor și bicicletelor electrice, pe masa Guvernului

sursa foto: b1tv.ro

Printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse în şedinţa de Guvern de joi, 28 decembrie, se numără și unul de interes pentru cei care folosesc trotinete și biciclete electrice.

Guvernul ar putea adopta, în şedinţa de joi, proiectul referitor la modificarea Legii nr.132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, prin care se va introduce şi obligativitatea încheierii de poliţe RCA şi pentru trotinetele şi bicicletele electrice.

Citiți și: Românii care vor fi şi ei obligaţi să plătească RCA. Până acum, nici nu se gândeau la aşa ceva

Noi reguli pentru cei care se deplasează pe trotinete electrice. Restricția se aplică pe toate drumurile publice

„Unul dintre cele mai importante motive care justifică propunerea legislativă este problematica acoperirii despăgubirilor victimelor accidentelor de circulaţie, persoanelor prejudiciate prin accidente de vehicule atunci când vehiculele care produc aceste accidente nu sunt înmatriculabile/înregistrabile însă sunt utilizate în trafic sau în zone private ce sunt deschise circulaţiei publicului”, se menţionează în expunerea de motive a proiectului de lege.

„Pe piaţa din România au intrat numeroase tipuri noi de vehicule motorizate”

Explicațiile în această chestiune continuă. „Ca urmare a dezvoltării tehnologice, pe piaţa din România au intrat numeroase tipuri noi de vehicule motorizate, vehicule care datorită caracteristicilor acestora nu se supun obligaţiei de înmatriculare/înregistrare însă produc accidente din care rezultă daune materiale, dar şi vătămări corporale. Unele dintre acestea sunt acţionate de un motor pur electric, altele de echipamente auxiliare, iar astfel de vehicule ar trebui luate în considerare la definirea noţiunii de ‘vehicul’, pentru care este impusă obligaţia de asigurare RCA în Uniunea Europeană şi România”, se precizează, totodată, în expunerea de motive a acestui proiect de lege.

Ca urmare, vor intra sub obligaţia de asigurare şi vehicule care până în prezent nu au fost supuse înmatriculării/înregistrării – trotinete electrice, biciclete electrice şi alte vehicule, se mai menţionează în expunerea de motive a proiectului.

author avatar
Andrei Coman
154 afisari

3 COMENTARII

  1. Guvernul a scapat din vedere dintr-o regretabila eroare tricicletele si masinutele electrice pentru copii intre trei si opt ani. De asemenea acestia, copiii ma refer, vor trebui sa obtina permis de conducere categoria speciala „Gaga” iar masinuta sa fie impozitata anual la fel ca orice vehicol cu patru „roate”. Sugerez guvernului sa impoziteze si machetele de masinute, care se gasesc in numar prea mare in colectiile particulare, inclusiv a mea si pana acum nu sunt taxate in nici un fel.

  2. Dupa introducerea RCA la trotinete, urmeaza taxarea boilor de la biciclete in functie de cat rumega pe zi.

  3. O initiativa legislativa foarte bine venita.
    Romania devine tot mai hăuropeana, mancațiaș.
    Sa se bage eRCEA si la biciclete neelectrice si apoi la mersul pe strada

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger