AcasăNewsProiect: Tichet social pentru ca micutii din familii defavorizate sa poata merge...

Proiect: Tichet social pentru ca micutii din familii defavorizate sa poata merge la gradinite

O initiativa care, daca se va concretiza, va ajuta parintii unor copii fara posibilitati materiale sa ii trimita pe cei mici la gradinita, pentru a dobandi primele cunostinte care se invata inainte de a se inscrie la cursurile scolare.

E important ca micutilor sa li se ofere sansa la educatie inca din frageda pruncie.  Iar proiectul-pilot, sustinut de Guvern, si care vizeaza nu mai putin de 111.000 de prichindei, cu varste intre trei si sase ani, care care provin din familii defavorizate, i-ar putea ajuta, astfel, sa ajunga sa fie inscrisi la gradinita.

Asadar, din cate a anuntat insusi ministrul Muncii, marti, la Parlament, initiativa legislativa are in vedere acordarea, lunar, a unui tichet social in valoare de 50 de lei, ce va putea fi folosit pentru cumpararea celor necesare activitatilor micutilor la gradinita, respectiv a unor rechizite sau chiar alimente si obiecte vestimentare.

Proiectul ar urma sa fie deja aplicat de la inceputul anului viitor, a mai precizat Rovana Plumb. „Acest tichet social se da sub forma unui voucher care nu va putea fi transformat in bani, cu el se vor putea cumpara alimente, hainute, jucarii sau rechizite pentru acesti copii”, a explicat ministrul social-democrat.

sursa foto: facebook/Rovana Plumb

author avatar
Cristina Stefan
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger