AcasăNewsProiect-pilot în București: 10.500 de oameni vor fi testați. Prof. Streinu-Cercel a...

Proiect-pilot în București: 10.500 de oameni vor fi testați. Prof. Streinu-Cercel a dat detalii (VIDEO)

Autoritățile încearcă să afle nivelul real de circulație noului coronavirus în București,m astfel că se va derula un proiect menit să le ofere concluzii prețioase în această privință.

Din câte a anunțat profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, este vorba despre o testare pe categorii de vârstă, un eșantion de studiu de 10.514 persoane.

„Președinții asociațiilor de locatari devin plăcile turnante”, a explicat Streinu-Cercel, care a explicat că această testare nu se va face în apartamente, ci că recoltarea va avea loc în afara blocurilor, la ore anunțate din timp. Timpul de reacție pentru testul ce va fi derulat în Capitală este de 15 minute, iar rezultatul ar putea fi trimis prin SMS.

„Când găsim o persoană pozitivă, carantinăm toată zona respectivă”, a susținut managerul de la Balș, fiind anunțat faptul că scările de bloc unde se vor descoperi cazuri vor fi apoi decontaminate.

263 afisari

1 COMENTARIU

  1. NEWS INCEPE O TESTARE MASIVA IN BUCURESTI !
    MAI REPETENTILOR VOI AIA CARE ATI PUS TITLUL STIRII -10500 de teste reprezinta cca 0,35% din populatia Bucurestiului,NICI 1% vor fi testati!,voi acei imbecili nu intelegeti notiunea de MASIV ??.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger