AcasăNewsProiect legislativ cu măsuri drastice. Șoferii prinși băuți sau drogați ar putea...

Proiect legislativ cu măsuri drastice. Șoferii prinși băuți sau drogați ar putea rămâne fără permis până la 10 ani

sursa foto: Facebook/Poliția Română

După ce s-au înmulțit, în ultima perioadă, cazurile de șoferi prinși la volan beți sau sau influența drogurilor, autoritățile vor să înăsprească măsurile pentru a evita eventuale tragedii pe șosele.

Joi a fost depus un proiect legislativ care prevede interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul şoferilor depistaţi sub influenţa drogurilor sau alcoolului.

Cazanciuc: „Am ajuns să asistăm la din ce în ce mai multe drame”

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției, a depus un proiect în acest sens.
„Am depus, astăzi, așa cum am promis public, un proiect legislativ menit să prevină și să combată cu mai mare fermitate și eficiență traficul de droguri, care a luat o așa amploare în ultimul timp încât am ajuns să asistăm la din ce în ce mai multe drame în societatea noastră, inclusiv la tragedii pe șosele țării”, a anunțat Cazanciuc, joi seară, pe Facebook.

Potrivit politicianului social-democrat aflat în postura de vicepreședinte al Senatului, sunt vizate mai multe legi care operează în domeniul combaterii traficului de droguri.

Astfel, conform proiectului de lege depus la Parlament, dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării șoferilor sub influența drogurilor sau alcoolului. Mai mult, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată.

Senator PSD: „Va fi o circumstanță agravantă”

Mai exact, Cazanciuc a anunțat mai multe prevederi din acest proiect legislativ. Iată-le:

1. Dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării șoferilor sub influența drogurilor sau alcoolului. În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată.

2. Se vor majora pedepsele privind și finanțarea faptelor ce au legătură cu traficul și consumul de substanțe psihoactive.

3. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate.

4. Folosirea minorilor în derularea de operațiuni cu substanțe psihoactive va fi o circumstanță agravantă în săvârșirea infracțiunilor privind traficul de doguri.

5. Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistența de specialitate”.

author avatar
Andrei Coman