AcasăNewsProiect legislativ cu măsuri drastice. Șoferii prinși băuți sau drogați ar putea...

Proiect legislativ cu măsuri drastice. Șoferii prinși băuți sau drogați ar putea rămâne fără permis până la 10 ani

sursa foto: Facebook/Poliția Română

După ce s-au înmulțit, în ultima perioadă, cazurile de șoferi prinși la volan beți sau sau influența drogurilor, autoritățile vor să înăsprească măsurile pentru a evita eventuale tragedii pe șosele.

Joi a fost depus un proiect legislativ care prevede interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul şoferilor depistaţi sub influenţa drogurilor sau alcoolului.

Cazanciuc: „Am ajuns să asistăm la din ce în ce mai multe drame”

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției, a depus un proiect în acest sens.
„Am depus, astăzi, așa cum am promis public, un proiect legislativ menit să prevină și să combată cu mai mare fermitate și eficiență traficul de droguri, care a luat o așa amploare în ultimul timp încât am ajuns să asistăm la din ce în ce mai multe drame în societatea noastră, inclusiv la tragedii pe șosele țării”, a anunțat Cazanciuc, joi seară, pe Facebook.

Potrivit politicianului social-democrat aflat în postura de vicepreședinte al Senatului, sunt vizate mai multe legi care operează în domeniul combaterii traficului de droguri.

Astfel, conform proiectului de lege depus la Parlament, dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării șoferilor sub influența drogurilor sau alcoolului. Mai mult, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată.

Senator PSD: „Va fi o circumstanță agravantă”

Mai exact, Cazanciuc a anunțat mai multe prevederi din acest proiect legislativ. Iată-le:

1. Dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării șoferilor sub influența drogurilor sau alcoolului. În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată.

2. Se vor majora pedepsele privind și finanțarea faptelor ce au legătură cu traficul și consumul de substanțe psihoactive.

3. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate.

4. Folosirea minorilor în derularea de operațiuni cu substanțe psihoactive va fi o circumstanță agravantă în săvârșirea infracțiunilor privind traficul de doguri.

5. Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistența de specialitate”.

author avatar
Andrei Coman
236 afisari

4 COMENTARII

  1. Ok, dar sa aiba aparatura capabila sa faca diferenta in baza analizelor daca s-a consumat in ziua respectiva sau nu, deoarece testele actuale nu fac diferenta intre un consum recent si unul vechi de cateva zile sau saptamani!
    Nu este treaba statului ce face cetateanul in cadrul vietii private atata timp cat nu ii pune in pericol pe altii.
    Hai cu procesele!

  2. Sper să-l oprească-n trafic pe Cazanciuc şi să iasă pozitiv pe „testerele” astea bune de aruncat la gunoi… înainte să modifici legea, băi Cazi-n-cazan, trebuie sa dotezi poliția cu testere performante, inteligentule…

  3. Dar parlamentarii de ce nu sunt testați înainte de şedințele în plen/comisii? Ei de ce pot să voteze sub influența drogurilor? Votul lor distruge viețile mult mai multor oameni decât distrug şoferii pe şosele!

  4. Domnul senator spune lucruri trasnite! Este o eroare mare in cutia ucrainiana a lui.
    „1. Dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării șoferilor sub influența drogurilor sau alcoolului. ‘
    Nu ai cum bre sa-i iei permisul 10 ani unuia care a baut un rachiu sau a fumat un cui si doar l-a depistat organu’. Pentru asta sunt contraventionalele alea in care ramai pieton 3/4 luni sau dosarul penal pentru care poti ramane pieton mai mult timp.
    Poti suspenda/anula dreptul de a conduce pe 10 ani doar celui care face un accident cu victime, ca urmare a consumului de rachiu. Hai sa nu fim mai catolici decat Papa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger