AcasăNewsProiect controversat în Indonezia. Elevii, puși să înceapă orele incredibil de devreme....

Proiect controversat în Indonezia. Elevii, puși să înceapă orele incredibil de devreme. Ajung la cursuri cu noaptea-n cap!

(sursa foto: Facebook/Ministerul Educației - România)

De multe ori, elevilor le e greu să se trezească dis de dimineață, pentru a fi gata să plece la timp la școală, ca să nu întârzie la ore.

Ce se întâmplă, însă, când cursurile încep chiar cu noaptea-n cap? Elevilor le e și mai greu, fără prea multe dubii. La fel și părinților, când își văd copiii tot mai obosiți.

Încep la 5:30 dimineața

Un proiect-pilot controversat în Kupang, capitala provinciei East Nusa Tenggara, a făcut ca elevii de clasa a XII-a din zece licee să înceapă cursurile pe întuneric, potrivit The Guardian. Și anume la 5:30 dimineața. Asta în condițiile în care școlile în Indonezia își încep cursurile, în general, între 7 și 8 dimineața.

Autoritățile spun că proiectul, anunțat luna trecută de guvernatorul Viktor Laiskodat, este menit să întărească disciplina copiilor. Părinții, însă, nu văd lucrurile în aceeași notă. Potrivit părinților, copiii sunt epuizați până ajung acasă, titrează aceeași sursă.

„Este extrem de dificil, acum trebuie să plece de acasă când încă este întuneric beznă. Nu pot accepta acest lucru … siguranța lor nu este garantată atunci când este întuneric și liniște”, a declarat pentru AFP Rambu Ata, mama unui copil de 16 ani.

author avatar
Andrei Coman
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger