AcasăNewsProgramul Rabla vine cu bani in plus si eco-bonusuri

Programul Rabla vine cu bani in plus si eco-bonusuri

Dupa casarea masinii, tichetul valoric obtinut poate fi utilizat in termen de maximum 45 de zile

Programul Rabla debuteaza, oficial, de astazi, iar proprietarii care detin masini mai vechi de zece ani se pot adresa firmelor colectoare, pentru casarea acestor autoturisme.

Dupa casarea masinii, tichetul valoric obtinut poate fi utilizat in termen de maximum 45 de zile

Potrivit modificarilor aduse Programului de innoire a parcului auto national, cuantumul primei de casare va fi de 6.500 de lei (aproximativ 1.500 de euro), si nu de 3.800 de lei, ca anul trecut. Voucherele vor fi eliberate persoanelor fizice de catre colectorii masinilor uzate. Persoanele juridice si institutiile publice care vor sa-si caseze masinile vechi trebuie sa depuna dosarele la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

Repartizarea voucherelor

AFM a anuntat ca repartizarea tichetelor valorice nu va fi egala in fiecare judet. Ghidul de finantare aferent Programului prevede ca, in prima etapa, va fi distribuit maximum un sfert din numarul total de tichete, in functie de numarul masinilor mai vechi de zece ani din parcurile auto judetene. Potrivit AvocatNet, distribuirea tichetelor valorice se va face in mod egal intre punctele de lucru apartinand colectorilor validati din judetul respectiv.

Bonusuri pentru masini- hibrid

Astfel, ghidul de finantare stabileste ca pentru cumpararea unui autovehicul nou se va utiliza un singur tichet valoric, fata de trei vouchere utilizat in anii trecuti, insa tichetul va putea fi vandut. La valoarea voucherului se mai poate adauga un eco-bonus in valoare de 500 lei in urmatoarele cazuri:

–           la achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6;

–           la achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km;

–           la achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

In plus, cei care cumpara astfel de masini, pot obtine, pe langa prima de casare, o reducere in cuantum de maximum 1.000 lei, rezultata prin cumulul a doua eco-bonusuri.

Finalizarea programului

Ghidul noului Program Rabla prevede ca utilizarea tichetului se face in termen de cel mult 45 zile de la eliberarea sa de catre colectorul validat, fara a se depasi data de 20 noiembrie 2013 . Daca proprietarul nu utilizeaza tichetul in termenul si pana la data mentionate, acesta nu va mai beneficia de prima de casare.

author avatar
Arpad Dobre
319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger