AcasăNewsProgramul Rabla in Bucuresti: Primaria pune la bataie 10 milioane de euro!

Programul Rabla in Bucuresti: Primaria pune la bataie 10 milioane de euro!

Lucian Iliescu, consilier general in cadrul Primariei Capitalei, a depus la secretariatul general al CGMB un proiect care presupune acordarea de vouchere in valoare de 1.000 de euro bucurestenilor care vor sa-si cumpere masini noi, renuntand la cele vechi. In total, s-ar acorda 10.000 de tichete.

Potrivit proiectuui, voucherele bucurestenilor vor fi oferite pentru achizitionarea de masini noi, concomitent cu predarea la Remat a autoturismelor vechi. Astfel, suma de 1.000 de euro ar urma sa se dea in plus fata de prima de casare de 6.500 de lei care se acorda in prezent prin Programul Rabla. Soferii nu trebuie sa aiba datorii la bugetul local, sa aiba domiciliul in Bucuresti si sa fie de cel putin trei ani proprietarii masinilor pe care vor sa le predea la Remat.

„Aceasta masura contribuie la incurajarea achizitiei de catre bucuresteni a autoturismelor noi, din ce in ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului, si va fi coroborata cu masurile de restrictionare a accesului autovehiculelor poluante in Bucuresti”, se arata in proiectul de hotarare propus de Iliescu. Lucian Iliescu este consilierul care a propus recent un alt proiect controversat, respectiv interzicerea in Bucuresti a autoturismelor cu grad mare de poluare.

Consilierul PMB este convins ca edilul-sef Gabriela Firea va implementa propunerea sa, desi costurile totale s-ar ridica la suma de 10 milioane de euro!

Cadou pentru biciclisti

Vesti bune pentru biciclistii din Capitala: administratia locala incepe o ampla campanie de reparare a pistelor destinate vehiculelor pe doua roti! PMB, prin Administratia Strazilor, a demarat lucrarile de reparatii pe traseul viitoarei piste Piata Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Bd. Caranfil – Sos. Pipera.

Potrivit unui recent proiect initiat de Gabriela Firea, se va realiza o retea de piste pentru biciclisti (cca. 70 de km), precum si legarea acesteia pe principalele directii N-S si E-V cu o retea de acces de cca. 27 de km.

author avatar
Andrei Coman
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger