AcasăNewsProgramul "Prima masina", modificat si completat de Guvern

Programul „Prima masina”, modificat si completat de Guvern

Pentru a le facilita romanilor achizitionarea unor masini care sa nu fi fost cumparate in sistem second-hand, guvernantii au dat unda verde, in sedinta de marti, unui act normativ ce aduce „modificari si completari aduse programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi”.

Din cate a anuntat purtatorul de cuvand al Executivului, dupa ce a fost adoptat acest act normativ, pot fi cumparate urmatoarele tipuri de autoturisme noi: clasice cu sistem de propulsie termic, hibrid, electric-hibrid si full-electric. „De asemenea, prin modificarile operate astazi in legislatie, persoanele fizice vor putea sa isi achizitioneze un autoturism nou, chiar daca au mai detinut anterior un astfel de autoturism”, a explicat Nelu Barbu.

Referindu-se la acest subiect, premierul Dancila anuntase, la inceputul sedintei Cabinetului, care au fost argumentele pentru care se fac aceste completari la legislatie. „Vrem sa sprijinim cat mai multi romani care doresc sa isi cumpere o masina noua. Vom incuraja achizitionarea de autoturisme nepoluante si eficiente energetic. (…) Pe langa beneficiile de mediu, am avut in vedere si efectele bune pentru industria auto si cea a componentelor auto, cu o pondere insemnata in economia nationala”, a declarat sefa Guvernului.

244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger