AcasăNewsProgramul Politiei de Frontiera pentru Sarbatori

Programul Politiei de Frontiera pentru Sarbatori

Toti politistii de frontiera vor lucra suplimentar pentru a nu se face cozi la granite

Politistii de frontiera se pregatesc pentru afluxul de calatori din punctele de trecere a frontierei, generat de apropierea Sarbatorilor de iarna. Cele mai tranzitate frontiere vor fi cele aflate la granita cu Ungaria si Republica Moldova, fapt pentru care au fost dispuse o serie de masuri menite sa fluidizeze traficul si sa reduca timpii de asteptare.

Toti politistii de frontiera vor lucra suplimentar pentru a nu se face cozi la granite

Ca urmare a acestui fapt, IGPFR a dispus:

– suplimentarea personalului care-si desfasoara activitatea la controlul documentelor, respectiv cresterea numarului arterelor de control din punctele de frontiera, pe sensul de intrare sau iesire din tara;

– asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea masurilor legale pentru prevenirea si combaterea infractionalitatii transfrontaliere.

De asemenea, pentru evitarea aglomerarilor, Politia de Frontiera recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granite. In conditiile in care, conform estimarilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria si Republica Moldova, reamintim punctele de frontiera existente la aceste granite:

Pe frontiera romano-ungara:

Pe raza jud. Timis: Cenad  – Kiszombor;

Pe raza jud. Arad: Nadlac – Nagylak, Turnu  – Batonnya;

Curtici – Lokostaza; Varsand  – Gyula;

Pe raza jud. Bihor: Salonta  – Mehkerek; Bors,  Valea lui Mihai  – Nyirabrany;  Sacuieni  – Letavertes,  Episcopia Bihor – Biharkerestes;

Pe raza jud. Satu Mare: Carei  – Vallaj; Urziceni  – Vallaj; Petea  – Csengersima;

Pe frontiera romano-moldoveana:

Pe raza jud. Botosani: Radauti Prut – Lipcani; Stanca  – Costesti;

Pe raza jud. Iasi:  Sculeni – Sculeni, Iasi  – Ungheni;

Pe raza jud. Vaslui: Albita – Leuseni;

Pe raza jud. Galati: Oancea  – Cahul; Galati – Giurgiulesti.

In situatia in care exista nemultumiri cu privire la modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participantii la trafic pot suna la numarul de telefon al Politiei de Frontiera Romane – 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de catre politistii de frontiera.

author avatar
eNational
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger