AcasăNewsProgramul lui Iohannis, maculatură curată

Programul lui Iohannis, maculatură curată

Vorbe. Vorbe. Vorbe

Dacă s-ar acorda un premiu și pentru tăiat frunză la câini, programul prezidențial l-ar cuceri cu brio. 80 de pagini de bătut apa în piuă. 80 de pagini în care nu se spune nimic concret, în care te izbești de stereotipiile limbajului sărac pe care nu știe că-l are, 80 de pagini în care narcisistul Iohannis vorbește despre români, dar apare mai mult singur în poze, și mai puțin cu cetățenii cărora ai impresia că li s-ar adresa. Sunt 80 de pagini care, celor mai slabi de înger, le pot zdruncina sănătatea mintală. 80 de pagini în care dai și peste pasaje pe care, dacă l-ai pune să le explice într-un limbaj colocvial, nu ar putea să o facă. Și asta dintr-un singur motiv. Nu spune nimic, iar nimicul nu se poate explica.

Vorbe Vorbe Vorbe

De ce face Klaus Iohannis acest demers? Pentru că este convins că va câștiga alegerile prezidențiale, fără a preciza și pe ce se bazează? Sau pentru că vrea să se adreseze națiunii într-o dezbatere publică pe 27 octombrie? Nici măcar aici nu poate fi crezut, 27 pică într-o duminică, iar duminica, după cum se știe, Iohannis are închis la prăvălia lui încă de vineri dimineața.

Vorbește gura fără el

Încă de la bun început, infatuatul din Dealul Cotroceniului gafează și lasă loc interpretărilor. România normală, sintagmă pentru care ar trebui să-i fie rușine și să-și ceară scuze românilor, căci nu suntem un popor de anormali, ei bine, România normală este puternică în Europa și în lume. Dar, asumându-și prerogative în politica externă, te întrebi cum de am ajuns, în schimb, bătaia de joc a partenerilor euro-atlantici? Din senin sau pentru că Iohannis nu a avut nimic de spus în ceea ce privește poziția propriei țări, preferând să aprobe tot ce au spus alții? Într-un singur loc îi dau dreptate, când afirmă că România normală trebuie să aibă un președinte care își îndeplinește atribuțiile constituționale. S-a dat singur de gol cu asta, lăsând să se înțeleagă că în România actuală a călcat Constituția în picioare ori de câte ori i-a venit bine. Iar în finalul nefericitului preambul gafează monumental: „România normală este țara unde nu mai suntem nevoiți să emigrăm pentru a ne putea împlini aspirațiile”. Atâta necunoaștere a fenomenului migraționist în lume te lasă fără replică și te face să te întrebi dacă era conștient când a spus asta.

Președintele repectând legea instigând la proteste împotriva guvernului

Francezii emigrează, italienii și spaniolii la fel, fiecare cu motivele lor, sud-americanii așijderea, olandezii și germanii, ba chiar și americanii o iau din loc și se stabilesc acolo unde li se pare că le este mai bine. Toate statele astea sunt anormale? Ar avea curajul să i se adreseze Reginei Marii Britanii spunându-i că stăpânește un regat anormal, căci și englezii emigrează? Dacă ar fi pus mâna pe carte în loc să caște ochii degeaba la ruinele bordelului din Pompeii, ar fi aflat că nu degeaba, cu mult înainte de Hristos, Marcus Tullius Cicero rostea „ubi bene, ibi patria”. Repetent la istorie!

Dictatura ascunsă

Aflăm, din același program prezidențial, că primii cinci ani de mandat au fost consacrați respectării angajamentului ferm față de lege și dreptate și astfel s-a construit fundația României normale, cea mai mare realizare a lui. Ciudat, seamănă foarte mult cu angajamentele luate la începutul mandatului, când a promis enorm și nu a făcut nimic. Și mai seamănă, deopotrivă, și cu „România Educată”, un alt proiect în care a făcut congres de cuvinte doar pentru a înșira tone de banalități. Ca să fie mai ușor de înțeles, luați la mână și proiectul de țară, și veți constata că dincolo de cuvinte nu mai există nimic. Când a respectat Iohannis legea? În momentele când a nesocotit deciziile Curții Constituționale? Când a instigat la ieșirea în stradă împotriva guvernelor PSD?

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> premierul României normale Există bancuri și mai proaste

Sau, mai nou, când a cerut o țară fără PSD, nerecunoscând pluripartidismul politic? O fi construit o fundație, zic și eu ca să-i fac pe plac, dar nu arată ca fiind a unei Românii normale, ci a unei dictaturi pe care o ascunde sub o denumire falsă.

Președinte? Dar de ce?

Ce ne mai aduce nou programul prezidențial cu care se împopoțonează Iohannis? Nu prea are ce, căci cuvintele sunt aceleași ca și până acum și nu le poate schimba sensul, poate doar ordinea. Vorbește de relațiile noastre cu SUA, ajunse la cel mai înalt nivel. Am văzut, am văzut. A avut două întâlniri foarte consistente cu președintele SUA, cu rezultate economice din ce în ce mai bune. Și asta am văzut, dar nu explică ce înseamnă foarte consistente și, mai ales, ce înțelege el prin „din ce în ce mai bune”. În țară s-a văzut altceva. Prima dată ne-am ales cu armament depășit fizic și moral, un fel de ajutor social dat americanilor, în valoare de aproape 2 miliarde de dolari. Iar a doua oară ne-am ales cu o șapcă pe care o poartă el, nu noi, cel mai mare preț pe care l-a putut obține din vânzarea gazelor naturale ale României. Cele 80 de pagini de elucubrații nu se pot rezuma într-un articol. Este o adunătură de minciuni și laude fără acoperire. Și pentru vânzoleala asta lingvistigă trebuie ales președinte? Serios?

author avatar
Valentin Boeru
2.388 afisari

27 COMENTARII

  1. Zice lumea ca se deplaseaza de vineri dimineata cu circul dupa el pe drumurile tarii starnind praful si ucigand oratanii Altii zic ca se duce pentru ca acolo de vineri seara face orgii homosexuale si swingerii cu alte familii asemenea lui Nu cred ca este total adevarat dar avand in vedere ce se intampla ,adica faptul ca lunea nu mai poate sa plece la munca fiind epuizat ,stiu eu …Un om normal lucreaza 8 ore pe zi 5 zile pe saptamana ,dar el se epuizeaza din cauza urii si a minciunilor pe care trebue sa le scorneasca, din cauza anormalitatilor pe care le perpetuiaza Este presedintele care conduce si un partid politic ceea ce nu e conform cuConstitutia tariiFace ce a facut si la liceul german din Sibiu ,adica manevre si nedreptati fata de unele persoane ,dar acum nedreptatile sunt pe scara intregii tari

    • Canta cucuveaua ! Articole de umplutura , la norma , sa acopere cererea clientului si sa onoreze la ghiotura cerintele din contract . Astea sunt ultimele viramente , curand intarca balaia si accesul la banii publici . Bulgarele se rostogoleste vertiginos , vantul schimbarii sufla napraznic si lichelele ce si-au batut joc de poporul roman vor fi spulberate ! PSD ar trebui sa-si ceara chirchireii inapoi pentru asemenea propaganda jalnica , EFECT ZERO ABSOLUT !

  2. Se deplaseaza de vineri dimineata cu circul dupa el pe drumurile tarii starnind praful si ucigand oratanii Altii zic ca se duce pentru ca acolo de vineri seara face orgii homosexuale si swingerii cu alte familii asemenea lui Nu cred ca este total adevarat dar avand in vedere ce se intampla ,adica faptul ca lunea nu mai poate sa plece la munca fiind epuizat ,stiu eu …Un om normal lucreaza 8 ore pe zi 5 zile pe saptamana ,dar el se epuizeaza din cauza urii si a minciunilor pe care trebue sa le scorneasca, din cauza anormalitatilor pe care le perpetuiaza Este presedintele care conduce si un partid politic ceea ce nu e conform cuConstitutia tariiFace ce a facut si la liceul german din Sibiu ,adica manevre si nedreptati fata de unele persoane ,dar acum nedreptatile sunt pe scara intregii tari

  3. Samsarul de copii,cel mai important din ultimele trei decenii,mai vrea cadou inca un mandat de confortabilitate cu realizari zero barat,insa se lauda cu ele si prostimea pune botul.Stapanii Coloniei il apreciaza,ca si pe lulutza,amandoi slugi de limacsi ramatori,pentru mentinerea mafiei coloniale si sustragerea in totalitate a avutului public.Cate case mai ramase in care bashina sassului se aude cantand alaturi de capra lui raioasa si translatoare a cumparatorilor de carne vie si organe.Mutalakul a reusit sa indeplineasca ultimele ordine ale stapanilor,urmeaza o austeritate dura pentru ca puterile economice ale UE sa iasa la liman pe spinarea Coloniei.Mamaliga s-a subtiat si a devenit un terci searbad fara valoare nutritiva,vor urma analize si masuri de indreptare a Coloniei si ducerea ei pe un drum prapastios.

  4. Kovesi intra in paine . ULTIMA SEMNATURA A FOST DATA LA BRUXELLES . LCK SE APUCA DE TREABA IN FRUNTEA PARCHETULUI EUROPEAN !

      • BA , Kristov , pe-o ureche iti intra apa si pe alta iese bors . In cap ai tarate , tare prost te-a fatat mamuka-ta !

    • Poate in braza ,pt ca parchetu ala nici macar nu s-a infiintat ! Iarna-i lunga ,vin Sarbatorile …*cadouri surpriza* …

      • Braza ???? Ba , tu nu esti roman , prea stalcesti cuvintele ! Kovesi , are 1 an de ” incalzire ” pana in noiembrie 2020 , 7 ani cu botu pe labe pentru grupurile mafiote de la varful puterii ! Sa vezi ” cadouri surpriza ” pentru hotii cu gulere albe …!

        • PSD E MAFIA ! GUVERNUL VREA SA O TRIMITA PE DEPUTATA ANDREEA COSMA CONSUL LA SALONIC DESI ESTE CONDAMNATA IN PRIMA INSTANTA LA 4 ANI DE DETENTIE !

  5. I-auzi! pe ce se bazeaza johhanna?? Bă autorule se bazeaza ca și la primul mandat pe fraudarea alegerilor,că așa a devenit președinte și în primul mandat! Cu cine va fura voturile prin tasta ENTER te las pe tine reportere sa descoperi!

  6. Crapa PSD-ul . Creste numarul parlamentarilor care vor sustine noul guvern ! Orban : ” Inca 15 parlamentari ne vor sustine , AM TRECUT DE 250 !”

  7. Cred ca avea doua randuri de veste antiglont pe sub geaca rosie.Ce presedinte de doi lei este!!!!

  8. Recunosc , NU SUNT ROMAN , TOT EU POSTEZ SI CU PSEUDONIMUL ” CRISTIAN ” , ” ANONYMOUS , ETC SUNT UN MANCURT TARAIE -BRAU SI FULE-VANT DIN TRANSNISTRIA , ACTIV SI PE FACEBOOK . VA ROG SA MA CONTACTATI PE FACEBOOK-CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , VUVUZEA SAVUSKINEZA CARE LATRA LA LUNA SI TAIE FRUNZE PRIN PUBLICATIILE ROMANESTI ! SUFAR DE BULIMIE , POSTEZ NON-STOP SI HALESC LA FOC AUTOMAT POLONICE CU OMLETA MARON ABURITA . Mmmm ,…ce savoare ….mmmmmmmm, …..un deliciu ….sa vina salubritatea sa ma mufeze la vidanja ……..!

  9. AK-24 : ” VINE DOSAR PENAL . SEFA TAROM ( MADALINA MEZEI ) A FOST DEMISA MARTI , 15-10-2019 , PENTRU CA A REFUZAT SA ANULEZE , IN ZIUA MOTIUNII DE CENZURA , PATRU ZBORURI INTERNE CARE ADUCEAU PARLAMENTARI LA BUCURESTI . ESTE VORBA DE ZBORURILE CARE DECOLAU DIN TIMISOARA , ORADEA , BAIA-MARE SI SUCEAVA . VARIANTA ” B ” ERA SA SE CUMPERE TOATE BILETELE DE AVION RAMASE DISPONIBILE , AVAND IN VEDERE CA NU TOTI PARLAMENTARII ISI CUMPARASERA INCA BILET .” ASTA E PSD ! RUSINE !

  10. Fara un acord cu Psd nu poti trece. Orban daca preia din programul Psd ar putea trece guvernul. Atentie insa. Orice abatere ar insemna motiune si picarea lui Orban. Ce ar putea cosmetiza Pnl, ex la ce a promis Psd adaugi un procent. La pensii dai jumi juma-ex in martie dai 21% in sept 20%. Atunci cu un max de 41% dovedesti potenta de guvernare exact in pragul votului…la nigetari iar.
    Pe armata gasite solutii comune de suprainzestrare..
    Ex Psd promitea achizitia a inca 12 avioane f16
    Aduci programul la 12 f35-dai incredere armatei.
    Educatie-
    Introducerea unor materii noi legate de comportament social, autoaparare, sanatate, simt cetatenesc, dezvoltarea si inradacinarea onoarei , patriotism si religie, descoperirea valorilor din media etc.
    Sanatate
    Bani euro pt spitale programe ieftine medicamentatie, medicamente pret euro la ron nu e fair…
    etc
    Sport
    Renasterea sportului in scoli si in tara.
    Altfel nu trece si e posibil anticipate in iarna daca se taraganeaza bugetul.
    Interne
    E de munca de belea reforma politiei.
    Mediu
    Intarire padurarilor legi antifurt lemn, desanarea Romaniei de gunoaie toxice importate Ue.
    JUSTITIE
    Intarirea Csm, Sectiei speciale depolitizarea lor celeritate in dosare.
    Scoala de procurori si raspunderea personala penala la furtul dosarelor.
    Economie
    20.00de firme au dat chics Pnl poate influenta readucerea lor in piata.
    Urmarit independenta energetica
    D1 autostrada strategica ce dezvolta Ro.
    si tot asa
    Externe
    Deschiderea tratatelor de Pace cu Rusia nesemnate de 75 de ani.
    Unirea primordiala vz plan Bratianu
    Readucerea tezaurului in tara.
    Redeschiderea canalelor diplomatice cu Japonia…

  11. La un astfel de plan cine e nebun sa pice guvernu?
    Si ai impacat si capra si varza insa si lupu.
    Sa nu uitam ca fiece ministru propus tre sa dea proba orala la comisii majoritare psd.
    Acordul ar inlesni trecerea cu pe putin 50%…
    Acum daca nu ai un cercopitec ca Guset a lui Julien… spunea de justitie ca trebuie sa fie dreapta sa nu fie stramba..

  12. Din invataturile maestrului Sugiyamiar au invatat si mancurtii de sunt asa dezvoltati si in fruntea natiunilor de pe Jupiter , e o impletire intre mersul broastei testoase si goana iepurelui . Aia cu deschiderea tratatelor de pace cu Rusia , nesemnate de 75 de ani trebuia sa fie prima , nu strecurata la deruta . Restul nu conteaza , e de umplutura . Ba , Kostya , unde ai invatat tu” diplomatia „asta , pe Savuskina 55 ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger