AcasăNewsProgramul de modernizare a stațiunilor balneare, îngropat de Guvern

Programul de modernizare a stațiunilor balneare, îngropat de Guvern

Guvernul Orban a decis să renunțe la singurul program de dezvoltare și modernizare a stațiunilor balneare de după 1989. Programul urmărea să aloce fonduri de 200.000 de euro pentru fiecare proiect depus în acest sector.

Turismul balnear își pune lacătul pe ușă

Una dintre cele mai importante bogății ale României, stațiunile balneo-climaterice, a fost, oficial, abandonată. Programul extrem de ambițios înființat de fostul Executiv, care urmărea readucerea la viață a stațiunilor și valorificarea lor, a fost închis de Guvernul Orban. Potrivit programului, statul urma să finanțeze proiecte în limita a 200.000 de euro fiecare, punându-se accent pe unitățile din stațiunile balneare care ofereau posibilități de tratament cu băi termale, băi cu ape sărate și ape minerale, kinetoterapie, inhalații și aerosoli, împachetări cu nămol, cură Gerovital, cură antistres și electroterapie. Totodată, un factor important în eligibilitatea proiectelor era cel legat de afecțiunile tratate, printre acestea numărându-se boli profesionale, hepato-biliare, dermatologie – alergii, aparat respirator, ORL, endocrine, rinichi si căi urinare, nutriție și metabolism, tract digestiv și glande anexe, ginecologie, nevroze, cardiovasculare și reumatism. II. Cele mai importante criterii în obținerea banilor erau cele legate de importanța investițiilor, prioritate având cele care priveau reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport care să faciliteze accesul la stațiunea balneară, precum și construcția, extinderea și reabilitarea capacităților de tratament balnear, precum și a capacităților turistice de alimentație publică si cazare.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.861 afisari

2 COMENTARII

  1. Să se îngroape tot, zic. Ce altceva au știut face guvernanții lui pește, de după ’89?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger