AcasăNewsProgramul de guvernare Ponta 3, trimis in Parlament. Ce promite noul Guvern!

Programul de guvernare Ponta 3, trimis in Parlament. Ce promite noul Guvern!

Programul de guvernare PONTA 3 a fost trimis in Parlament. Birourile Permanente reunite ale Parlamentului se vor reuni, luni, la ora 13.00. Astfel, marti, la ora 15.00, va avea loc angajarea raspunderii Guvernului pe un program, dupa cum a declarat vineri presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea.

Programul de guvernare PSD-UNPR-PC, de 140 de pagini, a fost trimis deja la Parlament. Guvernul Ponta 3 promite o serie de masuri intre care si reducerea TVA la produsele agroalimentare de baza, revenirea la TVA de 19% si reducerea CAS cu 5 puncte la angajator in masura in care cadrul fiscal-bugetar va permite.

“Simplificam fiscalitatea si sporim competitivitatea fiscala a mediului de afaceri prin: a) reducerea generala a impozitarii; b) largirea bazei de impozitare; c) simplificarea sistemului de taxe; d) cresterea colectarii veniturilor bugetare; e) reducerea evaziunii fiscale.

Revenirea la un nivel de TVA de 19%, pe masura ce cadrul fiscal-bugetar o va permite”, se arata in document.

De asemenea se propunea introducerea inpozitului diferentiat pe venitul salarial, cu deductibilitati fiscale, ce vor fi stabilite pe grile de venit.

“Aliniem la media europeana redeventele incasate de stat ca urmare a concesionarii activelor statului. Scutirea de impozitare, a profitului reinvestit, in utilaje si echipamente tehnologice, in masura in care cadrul fiscal – bugetar o va permite

Analizam extinderea reducerii TVA la alte categorii de produse alimentare de la 24% la 9%. Stimulam astfel producatorii interni si reducem evaziunea fiscala din zona produselor alimentare.

Reducem CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori, in masura in care cadrul fiscal – bugetar o va permite. Reducem cheltuielile cu birocratia si fiscalitatea, prin desfiintarea unor tarife, avize, autorizatii si prin simplificarea cadrului legislativ

Cresterea progresiva a salariului minim pe economie pana la 1.100 lei, pana la sfarsitul anului 2016”, se mai arata in document.

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului se vor reuni, luni, la ora 13.00, pentru ca marti, la ora 15.00, sa aiba loc angajarea raspunderii Guvernului pe un program, a anuntat vineri presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea. “E prima data cand un Guvern isi angajeaza raspunderea pe un program. Angajarea se face pe un program, nu e program de guvernare! Potrivit Constitutiei, angajarea raspunderii de catre Guvern se poate face in trei situatii: pe un program, pe un proiect de lege sau pe o declaratie de politica generala”, a subliniat Valeriu Zgonea.

author avatar
Alina Costache
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger