AcasăNewsProgramul de guvernare al USL, lansat in ciorna

Programul de guvernare al USL, lansat in ciorna

Victor Ponta si Crin Antonescu vor prezenta astazi un program economic care nici macar nu a fost finalizat

Pentru ca nu sunt capabili de nicio miscare politica spectaculoasa, pesedistii si liberalii intind pelteaua cu asa-zisul program de guvernare.

Victor Ponta si Crin Antonescu vor prezenta astazi un program economic care nici macar nu a fost finalizat

Desi sustin ca sunt gata oricand sa preia fraiele guvernarii, uselistii nu au reusit nici pana in prezent sa puna pe hartie un program de guvernare coerent.  In schimb, pana la 1 noiembrie sau 1 decembrie (pentru ca nu  au reusit sa decida data la care va fi lansat exceptionalul program) social-democratii, liberalii si conservatorii si-au stabilit un calendar de “festivitati” care cuprinde tot soiul de lansari de strategii pe economie, educatie, agricultura etc. Parcurgand documentele cu pricina, constatam ca de fapt, prin aceste actiuni, liderii USL urmaresc doar sa se mentina in atentia publicului si sa aiba motive sa se inghesuie toti trei pe un scaun prin studiourile TV.

O demonstratie de populism

Programul economic pe care USL il va prezenta astazi este o amestecatura intre masuri de dreapta si promisiuni de stanga. Cum  “orice lucru amestecat miroase a c…”, daca ar fi puse in practica strategiile liberalo-pesediste acestea s-ar batea cap in cap. In schimb, programul economic este plin de clisee si populism, uselistii angajandu-se “sa investeasca”, “sa faciliteze”, “sa dea inapoi” fara sa precizeze de unde vor veni banii. Dincolo de aceste aspecte, interesant este ca programul care va fi lansat astazi nu este finalizat. A recunoscut-o vicepresedintele PNL Relu Fenechiu, care a precizat ca liberalii si pesedistii lucreaza inca la “armonizarea politicilor sectoriale”. n

Ponta si Antonescu, lucrati pe la spate

In timp ce Victor Ponta si Crin Antonescu se bat cu pumnul in piept ca USL va merge pe liste comune in alegeri din 2012,  “locotenentii” lor si-au facut alte calcule, ajungand la concluzia ca ar fi mult mai bine sa existe candidaturi de ambele parti.  Dupa ce au incercat inzadar sa-si convinga liderii ca miscarea ar fi benefica pentru amandoua formatiunile, social-democratii si liberalii din teritoriu au decis sa se organizeze cum stiu ei mai bine, fara sa mai tina cont de indicatiile de la centru.

author avatar
Ana-Maria Ludatser