AcasăNews“Prima Casa 4” vine cu credite in lei

“Prima Casa 4” vine cu credite in lei

Solicitantii pot cere credit prin ”Prima Casa” chiar daca nu au gasit inca o locuinta

Cateva banci au reluat,  pentru a patra oara de la initiere, programul de creditare subventionata ”Prima Casa”. Oferta actuala se adreseaza solicitantilor care vor un credit imobiliar/ipotecar in lei.

Solicitantii pot cere credit prin ”Prima Casa” chiar daca nu au gasit inca o locuinta

Cei care nu au putut obtine in anii trecuti un credit subventionat pentru cumpararea unei locuinte prin programul ”Prima Casa”, pot aplica pentru un imprumut ipotecar. Potrivit precizarilor BCR, solicitantii au de indeplinit cateva conditii:

– nu detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta;

– detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia doar o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Programul Prima Casa, in suprafata utila mai mica de 50 de metri patrati.

Pasi de urmat

Persoanele care vor sa obtina un credit in lei pentru a-si cumpara o locuinta prin ”Prima Casa”, trebuie sa ia legatura cu un ofiter de credite de la oricare dintre bancile participante la acest program (UniCredit Tiriac Bank, BCR, Banca Transilvania, BRD etc.). Solicitantii se pot prezenta la banca si au sansa de a obtine creditul, chiar daca nu au gasit inca locuinta respectiva. De la ofiterul de credite vor afla care este suma maxima pentru care se califica, in functie de veniturile lor, ce documente le sunt cerute, ce rata au de platit, care sunt costurile finale ale creditului etc. Dupa aprobarea creditului, chiar si in cazul in care clientii nu au gasit locuinta, au la dispozitie patru luni in care sa caute casa dorita, in functie de valoarea creditului. Aceasta facilitate difera de la o banca la alta, unele dintre institutiile creditoare aproband mai rapid imprumutul daca solicitantii vin cu viitoarea locuinta ”la pachet”.

Dobanzi si rate

Persoanele care obtin creditul trebuie sa faca dovada ca pot achita un avans de 5% din valoarea sumei imprumutate. Dobanzile practicate de banci sunt variabile si sunt formate din Robor (dobanda la depozitele plasate) pe trei luni, de 4,94% in prezent, si o marja de pana la 2,5%, deci 7,44% pe an in total. Rata la un credit de 165.000 de lei (circa 38.000 euro) pe 30 de ani va fi de aproape1.200 de lei/luna.

author avatar
Arpad Dobre
351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger