AcasăNewsProgram prelungit, in sectorul 1, la plata taxelor si impozitelor

Program prelungit, in sectorul 1, la plata taxelor si impozitelor

Locuitorii sectorului 1 sunt anuntati ca Primaria a decis prelungirea programului la toate casieriile din aceasta zona administrativa.

Bucurestenii din Sectorul 1 mai au la dispozitie cateva zile pentru a-si achita, cu reducere, impozitele si taxele locale, amintesc oficialii Primariei Sectorului 1 intr-un comunicat remis redactiei.

Avand in vedere faptul ca 31 martie cade intr-o zi de sambata, contribuabilii, persoane fizice, care isi achita integral, cu anticipatie, obligatiile fiscale beneficiaza de o bonificatie de 10%, pana luni, 2 aprilie, inclusiv.

In cazul in care impozitele locale, aferente anului fiscal 2018, nu sunt platite anticipat, acestea pot fi platite in doua transe egale, la termenele scadente, respectiv sfarsitul lunii martie si sfarsitul lunii septembrie 2018.

Pentru a veni in sprijinul contribuabililor, Primaria Sectorului 1 a decis prelungirea programului la toate casieriile din aceasta zona administrativa. Astfel, pana vineri, 30 martie, programul casieriilor se va prelungi zilnic, acestea fiind deschise publicului in intervalul orar 08:30-18:30. In ziua de luni, 2 aprilie, casieriile Directiei Generale de Impozite si Taxe Locale Sector 1 vor functiona dupa program normal.

In Sectorul 1, plata impozitelor se poate face cu numerar  la una dintre casieriile situate in Strada Piata Amzei numarul 13, Calea Grivitei numarul 208-210, Strada Pajura numarul 13 si casieria din incinta Primariei Sectorului 1 – Bulevardul Banu Manta numarul 9.

Modalitati moderne de plata a taxelor si impozitelor locale

Pentru a reduce birocratia, Primaria Sectorului 1 a pus la dispozitia cetatenilor o infrastructura moderna si eficienta, care sa le permita sa-si achite contributiile la bugetul local in cel mai scurt timp si in conditii de deplina siguranta. Astfel, contribuabilii pot opta pentru o gama variata de modalitati moderne de plata, cum ar fi plata cu cardul si plata online prin ghiseul.ro.

Plata cu cardul

Directia Generala de Impozite si Taxe Locale a Sectorului 1 pune la dispozitia contribuabililor  terminale electronice pentru derularea tranzactiilor prin intermediul cardurilor (P.O.S.). Se pot achita cu cardul contributiile datorate bugetului local la toate centrele aflate in administrarea Directiei Generale de Impozite si Taxe Locale a Sectorului 1.

Cele mai importante avantaje de care cetatenii Sectorului 1 pot beneficia la plata impozitelor si taxelor locale cu cardul sunt:

  • Contribuabilii nu platesc comision pentru tranzactiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primariei Sectorului 1;
  • Platile efectuate cu cardul sunt vizualizate in timp real in baza de date fiscala astfel incat pot fi solicitate certificate fiscale imediat dupa efectuarea platii;
  • Site securizat la inalte standarde privind tranzactiile cu cardul pe Internet prin ghiseul.ro;
  • Posibilitatea platii impozitelor si taxelor locale pentru toate proprietatile detinute pe teritoriul Romaniei, cu conditia inrolarii in sistem a unitatii administrativ-teritoriale pe raza careia se situeaza proprietatea la plata cu cardul prin intermediul ghiseul.ro.

Plata cu ordin de plata

Se poate achita cu OP prin banca unde contribuabilul are cont deschis. Pentru codul de cont corespunzator platii dorite este necesar sa se acceseze „Lista de conturi IBAN”, de pe site-ul http://www.impozitelocale1.ro.

Plata prin mandat postal

Contribuabilul se prezinta la oficiul postal si achita suma ce reprezinta impozitul pe cladire, teren, auto etc. Mandatul are doua parti: mandatul postal propriu-zis si cuponul.

Plata prin Ghiseul.ro (Sistemul National Electronic de Plata online cu Card Bancar)
Persoanele fizice pot plati toate obligatiile fiscale locale si prin site-ul www.ghiseul.ro, operat de Centrul National pentru Managementul Societatii Informationale, dupa obtinerea credentialului de la sediul Directiei Generale de Impozite si Taxe Locale a Sectorului 1, Serviciul Stabilire, Impunere si Asistenta Contribuabili Persoane Fizice, din Strada Piata Amzei numarul 13, sau on-line prin obtinerea datelor de acces direct din site-ul www.ghiseul.ro.

author avatar
Andrei Coman
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger