AcasăNewsPrognoză specială pentru București. Meteorologii de la ANM au veşti surprinzătoare pentru...

Prognoză specială pentru București. Meteorologii de la ANM au veşti surprinzătoare pentru Capitală

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București, oferind informații suplimentare cu privire la vremea neobișnuit de caldă pentru această perioadă.

Astfel, în intervalul 4 februarie, ora 14:00 – 5 februarie, ora 08:00, se preconizează că vremea în Capitală va aduce temperaturi cu mult peste media lunii februarie. Cu toate acestea, vântul va avea intensificări semnificative, în special pe timpul nopții.

Temperaturi de vară în Bucureşti

Temperatura maximă estimată va atinge între 13 și 14 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 3 și 5 grade Celsius. Cerul va fi variabil, însă vântul va juca un rol important în evoluția condițiilor meteorologice, intensificându-se treptat, cu precădere la orele serii și ale nopții, când va atinge viteze de 40 – 50 km/h.

Ulterior, în intervalul 5 februarie, ora 08:00 – 5 februarie, ora 22:00, vremea va rămâne caracterizată prin vânt puternic dar, surprinzător pentru această dată calendaristică, deosebit de caldă. Cerul se va acoperi temporar de nori, iar vântul va continua să sufle cu intensificări, cu viteze, în general, de 50 – 55 km/h.

Avertizare de vreme rea

Meteorologii de la ANM au emis avertizare de vreme rea, cu vânt puternic și viscol la munte, care va intra în vigoare azi, la prânz, și va fi valabilă până la luni seară.

Cod galben: 4 februarie, ora 14 – 5 februarie, ora 08

Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona montană înaltă (la altitudini de peste 1500 m) În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în sudul Olteniei, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei, precum și la munte vor fi rafale de 55…70 km/h. În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.

Cod portocaliu: 5 februarie, ora 08 – 5 februarie, ora 22

Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită înzona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.

author avatar
Andrei Ștefan
413 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger