AcasăNewsPrognoză specială de la ANM! Capitala nu va fi ocolită de ploi....

Prognoză specială de la ANM! Capitala nu va fi ocolită de ploi. Maximele anunțate pentru ziua de joi

Veștile de la meteorologi nu sunt tocmai bune în ceea ce privește prognoza pentru București.

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis, miercuri dimineață, o prognoză specială pentru Capitală, valabilă pentru intervalul 19 august ora 10 – 20 august ora 21.

Meteorologii spun că în special începând cu a doua parte a zilei de miercuri, dar și pe parcursul zilei de joi instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Ceea ce înseamnă că în peisaj vor apărea averse, însoțite de descărcări electrice și de vânt cu intensificări de scurtă durată. ”Ploile vor putea avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor putea depăși 7…10 l/mp și izolat 15 l/mp.”, spun specialiștii de la ANM.

La nivel de temperaturi, maxima zilei de miercuri se va situa în jurul a 28-29 de grade, în timp ce joi valorile termice vor urca doar până la 26-27 de grade.

Avertizări de averse torențiale

E de menționat faptul că vremea se anunță instabilă și în restul teritoriului, la această oră fiind valabilă o avertizare COD PORTOCALIU, emis de ANM pentru intervalul orar 10:00 – 21:00, în care în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în nordul Moldovei, sunt anunțate ”perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp”.

De asemenea, în intervalul 19 august, ora 10:00 – 19 august, ora 21:00, este valabil un COD GALBEN, emis pentru nordul Moldovei, estul Olteniei și vestul Munteniei, dar și în zonele montane. Meteorologii spun că în aceste regiuni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în care se vor semnala averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. ”Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, potrivit sursei citate.

77 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger