AcasăNewsPrognoza meteo pentru weekend: Ninsori si lapovita in mai multe regiuni ...

Prognoza meteo pentru weekend: Ninsori si lapovita in mai multe regiuni

(foto: clon.ro)

Vesti bune pentru cei care vor sa mearga la sfarsitul saptamanii la munte, pentru o scurta vacanta, Meteorologii anunta ninsori. Incepand de vineri, vremea se raceste in mai multe regiuni din tara fiind anuntate lapovita, ninsori si intensificari ale vantului. Se anunta ninsori la munte, in zona Transilvaniei si in Maramures, in vreme ce in Crisana si Banat va fi lapovita.

Vremea se raceste si vin ninsorile (foto: clon.ro)

In Bucuresti, ziua de vineri incepe cu temperaturi de minus 5 pana la minus 3 grade, informeaza realitatea.net. Pe parcursul zilei va aparea soarele, care va fi temporar ascuns de nori. Maxima va ajunge la 7 grade. In restul tarii, vremea se anunta mai rece, pentru ca soarele va fi scump la vedere. In Transilvania sunt prognozate ninsori slabe si lapovita in Campia de Vest.

Sambata se anunta o zi mohorata in Bucuresti, norii acoperind cerul pe toata perioada zilei. Vantul isi va face simtita prezenta, iar la amiaza vor fi 8 grade. In Maramures si la munte sunt asteptate ninsori, in vreme ce in Banat, Crisana, Transilvania si in Moldova sunt prognozate precipitatii mixte.

Duminica, vremea se va raci in Bucuresti, temperaturile la amiaza nu vor mai depasi 6 grade Celsius, cerul va fi noros si va bate vantul. Si in restul tarii temperaturile vor scadea simtitor, iar cerul va si acoperit de nori in vestul, centru si nord, unde va ninge. Vantul va sufla in toate regiunile tarii, in special la munte.

Informare meteo de ninsori si vant

De altfel, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au emis, joi, o informare meteorologica, valabila in intervalul 13 ianuarie, ora 08 – 14 ianuarie, ora 20. Astfel, se anunta ca in zonele montane va ninge viscolit, la inceput in Carpatii Orientali si Occidentali, apoi si in Meridionali, iar rafalele de vant vor depasi 80…90 km/h. Intensificari ale vantului vor fi si in restul tarii, cu precadere in regiunile sudice, unde local vitezele vor atinge 55-60 km/h.

248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger