AcasăNewsPrognoza meteo pentru urmatoarele zile: Inceput de saptamana capricios, cu ploi si...

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile: Inceput de saptamana capricios, cu ploi si grindina

Daca in week-end ne-am bucurat de soare si temperaturi cu adevarat de vara, se pare ca vremea ne-a pregatit din nou surprize neplacute. Inca de la inceputul saptamanii vremea se schimba radical.

Inca de duminica dupa-amiaza, locuitorii din vestul tarii vor avea din nou parte de furtuni violente, grindina, aversele puternice cu tunete, fulgere si vant in rafale, care, treptat, se vor extinde peste intreaga jumatate vestica a tarii.

Luni, vremea devine instabila in jumatatea de vest a tarii, iar dupa-amiaza si in noaptea urmatoare, apar aversele cu descarcari electrice si vant puternic, izolat se depasesc 20…25 l/mp si va cadea si grindina. In restul tarii insa, abia in cursul notii apar pe alocuri astfel de fenomene, in rest ziua anuntandu-se destul de insorita. Prin urmare, la amiaza vor fi temperaturi generoase, de la 24 de grade pe litoral pana la 32 de grade in regiunile nord-vestice.

In Bucuresti va fi in general soare, termometrele aratand si 28…29 de grade la amiaza, insa odata cu noaptea vin si norii de furtuna, care aduc averse insotite de tunete, fulgere si rafale scurte, dar puternice, de vant.

Marti, in nordul, centrul si nord-estul tarii se anunta furtuni, insa norii de ploaie vor fi prezenti si in zonele de deal si de munte din celelalte regiuni. Temperaturile scad si ele fata de ziua precedenta, mai simtitor in nordul tarii, unde nu se mai depasesc 19 grade, si doar in sud-est inca se mai ating valori varatice, de 29…30 de grade.

In Capitala, marti dimineata, inca mai sunt conditii pentru averse si descarcari electrice, apoi vantul moderat dinspre vest risipeste norii treptat iar la amiaza se inregistreaza in jur de 28 de grade, destul de potrivite datei din calendar.

Miercuri, vremea devine frumoasa in mare parte a tarii, soarele predomina pe parcursul zilei si doar dupa-amiaza la munte apar cativa nori de ploaie, posibil cu tunete si fulgere. Dupa pranz termometrele vor indica 23 de grade in Bucovina si 30 de grade in sud-vestul tarii.

In Capitala miercuri va fi o zi frumoasa, cerul se mentine aproape senin pana tarziu in noapte, vantul adie placut si la amiaza vor fi 28…29 de grade in termometre.

Foto: cugetliber.ro

author avatar
Alina Costache
501 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger