AcasăUtileMeteoANM anunță cum va fi vremea de Crăciun și Revelion!/Prognoza meteo pentru...

ANM anunță cum va fi vremea de Crăciun și Revelion!/Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Sărbătorile de iarnă se apropie tot mai mult. Mai sunt doar câteva săptămâni până la Crăciun. Drept urmare, cei mai mulți și-au făcut deja sau pun „la cale” planurile pentru Crăciun și Revelion.

Fie că rămân acasă, alături de cei dragi, fie că aleg să petreacă Sărbătorile din decembrie la munte sau la bunici, la țară, mai toată lumea aruncă o privire pe prognoza meteo, ca să afle cum va fi vremea pe final de an. Și mai ales de Crăciun și de Anul Nou.

Ne rezervă vremea surprize în luna decembrie și în special în perioada Sărbătorilor de iarnă? Vor fi ninsori și, dacă da, și în orașe, nu doar la munte? Sunt întrebări la care mulți speră să afle răspunsuri de la meteorologi.

Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni

În tot acest context, specialiștii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au transmis vineri, 1 decembrie, estimări meteo pentru intervalul 4 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024. Cu alte cuvinte, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Aflăm, așadar, ce estimări au specialiștii în meteorologie pentru următoarea perioadă, inclusiv pentru zilele de Crăciun și pentru Revelion.

Pentru prima săptămână din cele patru pentru care a fost emisă prognoza, respectiv intervalul 4-11 decembrie, meteorologii estimează că temperaturile vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice, în cea mai mare parte a țării.

În schimb, pentru ultima săptămână a acestui an, specialiștii estimează că mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale intervalului.

Iată estimările anunțate de ANM pentru următoarele 4 săptămâni:

Săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 11.12.2023 – 18.12.2023

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice și nord-vestice.

491 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger