AcasăNewsPrognoza meteo pentru doua saptamani: PLOI si temperaturi de 28 de grade!

Prognoza meteo pentru doua saptamani: PLOI si temperaturi de 28 de grade!

Vremea pentru urmatoarele doua saptamani se anunta in general frumoasa, valorile termice in timpul zilei pornind de la 18-19 grade si vor atinge un maxim de 27-29 de grade Celsius, in medie. De asemenea se vor inregistra ploi in toate regiunile, in general slabe cantitativ.

In Banat, maximele vor urca in medie pana spre 27-28 de grade la sfarsitul primei saptamani de prognoza.  De asemenea, se vor semnala averse, care dupa data de 6 iunie vor fi pe arii mai extinse si izolat mai insemnate cantitativ.

In Crisana, in primele zile ale acestei saptamani, valorile termice sunt mai coborate decat in mod caracteristic acestei perioade, dar vor creste treptat. Astfel, maximele pornesc de la valori medii de 20 de grade, urmand sa se atinga 26-27 de grade in jurul datei de 9 iunie, dupa care vor scadea usor.  Ploile vor fi in general slabe cantitativ si se vor semnala la nivel local.

In Transilvania, vremea va fi racoroasa in primele zile ale intervalului, dupa care, pana in data de 10 iunie, incepe sa se incalzeasca. In aceste conditii, mediile valorilor diurne vor inregistra o crestere pana spre 26 de grade, cu tendinta de usoara scadere spre sfarsitul intervalului. Ploile vor fi prezente in cea mai mare parte a intervalului si vor fi mai insemnate cantitativ dupa data de 6 iunie.

In Maramures, mediile valorilor termice diurne vor porni de la 18-19 grade si vor atinge un maxim de 26-27 de grade. Ploile vor fi in general slabe cantitativ, dar isi vor face aparitia aproape in fiecare dupa-amiaza.

La inceputul intervalului, in Moldova, se vor inregistra medii ale temperaturilor de 20-22 de grade ziua si 8-10 grade noaptea, iar in a doua saptamana maximele vor atinge 26-28 de grade in jurul datei de 7 iunie. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ va creste in intervalul 7-12 iunie.

In Dobrogea, vremea va fi racoroasa in primele zile, apoi se va incalzi usor pana in 6-7 iunie, cand vor fi 25-26 de grade. Ploile vor fi in general sub forma de aversa si se vor semnala mai ales in cursul dupa-amiezelor.

In Muntenia, valorile termice vor porni de la 22-23 de grade, marcand apoi o crestere de 5-7 grade pe parcursul primei saptamani. Gradul de instabilitate se mentine ridicat, astfel incat vor fi averse in fiecare dupa-amiaza, pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ in intervalul 7-12 iunie.

In Oltenia, primele zile din interval vor fi caracterizate de o vreme racoroasa, cu valori medii maxime de 20-22 de grade. Probabilitatea aparitiei averselor va fi mai ridicata in cursul dupa-amiezelor, posibil mai insemnate cantitativ dupa data de 8 iunie.

Foto: obiectiv.info

author avatar
Alina Costache
326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger