AcasăNewsPrognoza METEO in urmatoarele trei zile: Vreme capricioasa in toata tara!

Prognoza METEO in urmatoarele trei zile: Vreme capricioasa in toata tara!

Vremea nu pare sa tina cu cei care si-au propus sa mearga la mare in acest week-end, ba din contra, cea mai mare parte a timpului vor fi averse insotite de fulgere si tunete. Cu toate astea, nu va fi un adevarat cosmar, pentru ca exista sanse sa mai iasa si soarele… din cand in cand.

Norii si ploile vor fi la ordinea zilei vineri, in prima zi a week-end-ului, asa ca cel mai bine este, fie ca veti fi la mare sau la munte, sa nu uitati sa luati si umbrela in geanta cand plecati de acasa. La deal si la munte, local in sud-vestul tarii, dar pe arii mai restranse si in celelalte regiuni, se vor inregistra averse insotite de  fulgere, tunete si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat ploile vor fi mai insemnate cantitativ, se vor acumula peste 35 de litri de apa pe mp si vor fi conditii de grindina. Valorile termice se vor situa intre 23 de grade in estul Transilvaniei si cel mult 31 de grade in est.

In Capitala vremea va fi instabila, cu innorari si temporar ploi de scurta durata, descarcari electrice si posibil vant mai alert. Temperaturile maxime vor atinge 26, cel mult 27 de grade, putin sub normalul termic al datei din calendar.

Nici pentru sambata vestile nu sunt mai bune. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare mai ales dupa-amiaza si in primele ore ale noptii cand local in est si in centru, dar si in zonele de deal si de munte revin aversele insotite de descarcari electrice si scurte rabufniri ale vantului. Izolat se vor inregistra conditii de grindina. Maximele termice se vor situa intre 24 grade in estul Transilvaniei si cel mult 31 grade in vest, dar si in sud-est.

Bucurestenii se vor bucura de vreme destul de placuta in prima parte a zilei, insa dupa-amiaza se aduna norii si pana in prima parte a noptii sunt conditii de averse, tunete si fulgere. Dupa-amiaza e mai cald decat vineri, cu maxime de pana la 30 grade.

Iar duminica incepand cu orele dupa-amiezii si pana la primele ore ale noptii, in sud-vestul tarii, in centru si in nord-est precum si zonele de munte, dar pe arii restranse, se vor inregistra averse locale insotite de fulgere, tunete si scurte intensificari ale vantului. in aceasta zi maximele termice vor fi de 23 grade in nordul Moldovei pana spre 32 de grade in vest si in sud-est.

In Bucuresti soarele va fi mai darnic in primele ore ale zilei, dar spre seara este posibil sa se inregistreze averse insotite de descarcari electrice. Pana dupa-amiaza se face destul de cald, meteorologii prognozeaza in jur de 30 grade.

author avatar
Alina Costache
588 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger