AcasăUtileMeteoPrognoza meteo actualizată pentru următoarele patru săptămâni. Cum vor fi temperaturile până...

Prognoza meteo actualizată pentru următoarele patru săptămâni. Cum vor fi temperaturile până la început de septembrie

sursa foto: playtech.ro

Sunt vești actualizate ce vin de la meteorologi pentru luna august. E vorba de prognoza meteo până la început de septembrie, prima lună de toamnă din calendar.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat estimările meteo pentru următoarele patru săptămâni. Veștile au fost anunțate în această a doua zi a săptămânii. E vizat intervalul 07 august – 04 septembrie.

Așadar, cei care încă nu au apucat încă să meargă în concediu, în această vară, și își fac planuri de vacanță, cu ochii pe prognoza meteo, află de la specialiști cum arată estimările pentru următoarele patru săptămâni cu privire la temperaturi.

Dacă în intervalul 7-14 august, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice pentru această săptămână, de la începutul săptămânii viitoare temperaturile medii se vor situa peste cele normale perioadei, în cea mai mare parte a țării – indică prognoza făcută publică marți de ANM.

Iată cum arată estimările anunțate de ANM, pentru fiecare săptămână în parte, din intervalul 07 august – 04 septembrie 2023:

Săptămâna 07.08.2023 – 14.08.2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Cu excepția regiunilor sud-estice, unde cantitățile de precipitații vor fi normale pentru acest interval, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

Săptămâna 14.08.2023 – 21.08.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele intracarpatice.

Săptămâna 21.08.2023 – 28.08.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 28.08.2023 – 04.09.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

588 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger