AcasăNewsProfetul crizei loveste din nou: America intra intr-o noua perioada de recesiune...

Profetul crizei loveste din nou: America intra intr-o noua perioada de recesiune in 2012!

Intr-un interviu acordat Bloomberg, profetul crizei Nouriel Roubini arunca bomba: exista o probabilitate de 60% ca Statele Unite ale Americii sa intre intr-o noua perioada de recesiune in 2012.

„Cresterea economica a fost incetinita atat in SUA, cat si in statele membre ale zonei euro si in Marea Britanie. Exista o probabilitate de 60% ca anul viitor sa ne confruntăm cu o noua recesiune si, din pacate, suntem pe cale sa ramanem fara instrumentele de politica monetara, iar guvernele nu vor mai putea sa salveze de la faliment băacile aflate intr-un astfel de pericol, fiind la randul lor intr-o situatie delicata”, explica Roubini.

Economistul care a prevazut criza din 2008 afirma ca „banca centrala americană (Fed) si alte banci centrale vor pune in practica mai multe masuri de relaxare monetara, desi creditarea nu functioneaza  piata depinde de previziunile pentru trimestrul al treilea al anului, dar eu sunt de parere ca aceasta dependenta este una de scurta durata. Datele macroeconomice, cele legate de evolutia pietei fortei de munca si de piata imobiliara vor fi din ce in ce mai nefavorabile, iar piata va incepe sa se ajusteze din nou”.

La inceputul lunii august, Nouriel Roubini avertiza, intr-un articol publicat de „Financial Times”, ca recenta cadere a burselor elimina speranta ca problemele economice sunt temporare si ca urmeaza o perioada de crestere economica, urmand ca Statele Unite si alte economii puternice sa se confrunte cu o „recesiune severa„.

„Ultimele statistici din Statele Unite au fost slabe: s-au creat putine locuri de munca, a fost o crestere economica slaba si consum scazut, dar si productie slaba. Piata imobiliara ramane pe minus. Increderea consumatorilor, a patronilor si a investitorilor scade si va scadea in continuare”,  a afirmat Roubini.

Riscul ca economiile avansate sa se confrunte cu un al doilea val de recesiune este in crestere, a sustinut, la inceputul lunii august, profesorul de economie la Universitatea din New York Nouriel Roubini, considerat specialistul care a prezis si primul val al crizei.

Urmariti interviul acordat Bloomberg de economistul Nouriel Roubini in filmuletul de mai jos:

[youtube]3LsCfVq5yCw[/youtube]

213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger