AcasăNewsProfesorul nevăzător care a luat 10 la titularizare

Profesorul nevăzător care a luat 10 la titularizare

Din puzderia de profesori care a susținut examenul de titularizare, 92 au fost cu adevărat  ”profi”, au luat nota 10. Printre cei mai buni este desemnat și un nevăzător care a luat punctajul maxim la această testare.

Dumitru Tudorache este numele lui și a fost unul dintre cei care s-au clasat pe podium cu nota 10 deși este aproape orb. La 50 de ani, Dumitru Tudorache și-a dorit mult să lucreze în sistemul de educație. Nu a ținut cont că este aproape nevăzător. A considerat că problemele de vedere pe care le are nu sunt o piedică pentru el.

”Sper să-i inspir și pe alți oameni”

Anul acesta a dat titularizarea pentru a doua oară, la disciplina Cultură Civică. El a mai fost profesor și a mai  susținut acest examen în urmă cu trei ani, când la fel ca acum a luat notă mare. Însă, nu a găsit ceva permanent. ”Nu erau multe posturi în Dâmbovița. Am luat câteva ore la o clasă. De anul trecut până acum am predat la Colegiul Național Nicolae Titulescu din Pucioasa, județul Dâmbovița”, a spus bărbatul. Acesta povestește că s-a apucat să învețe după vacanța de Paște. Despre succesul de la titularizare proful spune că dacă îți place ce faci reușești. ”Sper să-i inspir și pe alți oameni”, a spus Dumitru Tudorache. Anul acesta a ales să dea titularizarea în București în speranța că sunt mai multe posturi libere. ”În Dâmbovița nu sunt chiar așa de multe locuri libere. Acum în București sunt trei locuri pe Cultură Civică, cu 18 ore viabile. Și mai erau 3 locuri la Școala Specială pentru Deficienți de Vedere. În învățământul de masă mi-a fost greu”, mărturisește prof. Tudorache.

author avatar
Ramona Feraru
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger