AcasăNewsProfesorul de la "Jean Monnet": "Am facut sex de multe ori cu...

Profesorul de la „Jean Monnet”: „Am facut sex de multe ori cu ea, dar n-am violat-o!”

Octavian Visan

Profesorul de la Liceul „Jean Monnet” a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu eleva din clasa a XI-a, in mai multe randuri, dar procurorii nu au aratat probele certe din care sa rezulte ca lasarea lui in libertate ar fi un pericol pentru ordinea publica, potrivit deciziei instantei.

Octavian Visan

Judecatoria Sectorului 1 a decis, sambata, ca profesorul Dan-Octavian Visan poate fi cercetat in libertate, acestuia fiindu-i impusa insa interdictia de a parasi localitatea timp de 30 de zile. Profesorul de sport a recunoscut, in timpul audierilor, ca a intretinut relatii sexuale cu eleva de la Liceul „Jean Monnet”, in mai multe randuri, insa a fost un act consimtit de ambele parti, nicidecum un viol.

Instanta noteaza insa ca, desi procurorii au propus arestarea preventiva a lui Dan-Octavian Visan pe motiv ca pedeapsa inchisorii pentru o astfel de fapta este mai mare de patru ani iar in cauza exista date certe ca lasarea in libertate a acestuia ar reprezenta un pericol concret pentru ordinea publica, totusi, din analiza actelor si lucrarilor dosarului se constata este indeplinita doar una dintre conditiile pentru arestarea lui preventiva, respectiv cea referitoare la cunatumul pedepsei. „Nu se poate sustine insa ca ar fi intrunita si cea de-a doua conditie cumulativ prevazuta de art. 148 alin. 1 lit. f C.p.p. de vreme ce, in speta, in referat nu sunt aratate probele certe care ar indica imprejurarea ca prin lasarea in libertate a inculpatului s-a crea un pericol concret pentru ordinea publica”, se mai arata in motivare.

Totodata, instanta noteaza ca pericolul concret pentru ordinea publica se stabileste fie pe baza probelor care atesta modalitatea de savarsire a faptei si gradul sau de pericol social ridicat, fie pe baza circumstantelor personale ale inculpatului care trebuie sa releve un pericol social pentru ordinea publica.

Profesorul de la “Jean Monnet” a refuzat sa faca sex cu eleva, iar ea l-a acuzat de viol!

Eleva care pretinde ca a fost violata

„Cu privire la imprejurarile in care a fost comisa fapta, este adevarat ca s-a retinut in sarcina inculpatului savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor, infractiune cu un grad de pericol social abstract ridicat reflectat inclusiv in limitele de pedeapsa prevazute de catre legiuitor”, a mai aratat instanta in motivare. Eleva de la Liceul „Jean Monnet” s-a prezentat, in 3 noiembrie, la Sectia 1 Politie insotita de parinti si a depus plangere impotriva profesorului de 26 de ani, acuzandu-l ca a violat-o, in timpul unei excursii la Predeal. Dan-Octavian Visan a fost audiat si retinut vineri, iar sambata a fost eliberat din arest, in urma deciziei Judecatoriei Sectorului 1.

Profesorul de sport era suplinitor, fiind venit de la alta scoala la Liceul „Jean Monnet” de un an. El si-a recunoscut fapta in fata conducerii unitatii de invatamant, context in care a si demisionat, declarau, vineri, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei. Avocatul acestuia a sustinut ca intre profesor si eleva care il acuza de viol a existat doar o relatie profesionala si ca acestia „nu au fost iubiti”. In plus, avocatul a aratat ca profesorul nu a cunoscut ca eleva este minora, „aceasta venind dintr-un sistem de invatamant diferit, din Belgia”. O echipa a Liceului „Jean Monnet” verifica de luni modul in care a fost organizata excursia, dar si comportamentul elevilor si profesorilor, putand fi sanctionati atat scolarii, cat si cadrele didactice.

„Un prim pas in cazul Jean Monnet vizeaza analiza modului in care a fost organizata excursia. Analiza va fi organizata de catre o comisie interna desemnata de conducerea scolii. Dupa aceea comisia va analiza daca a fost incalcat regulamentul scolar”, a declarat inspectorul general scolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu. El a precizat ca respectiva comisie va analiza comportamentul elevilor care au mers in excursie inclusiv al adolescentei care a reclamat comportamentul profesorului de sport. Pe de alta parte, o alta analiza va viza conduita profesorilor care au participat la excursie. „In cazul in care ancheta va dovedi ca a fost incalcat regulamentul scolar, iar conduita elevilor nu corespunde acestuia, liceenii pot fi sanctionati. Sigur ca din aceasta categorie face parte si eleva a carei familie a reclamat atitudinea profesorului de sport. in cazul in care se va dovedi ca ea nu a avut un comportament care sa se incadreze in regulamentul scolar atunci ar putea fi sanctionata”, a mai spus inspectorul general scolar.

author avatar
Ciprian Purice
2.780 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger