AcasăNewsProfesorii vor putea intra inarmati in clasa

Profesorii vor putea intra inarmati in clasa

La catedra, cu pistolul la cingatoare

Unde in alta parte  decat in Statele Unite: congresul statului Florida a adoptat o lege care le permite cadrelor didactice sa vina cu o arma de foc in clasa, o masura extrem de controversata si cu putine sanse de eficienta.

La catedra cu pistolul la cingatoare

Obiectivul noii legi, care urmeaza sa fie promulgata fara ezitare de guvernatorul republican de Florida, Ron DeSantis, este de a evita un nou masacru in mediul scolar, dupa cel petrecut la un liceu din Parkland unde un fost elev, Nikolas Cruz, a ucis 17 persoane la 14 februarie 2018. Dupa acest incident, presedintele Donald Trump a propus inarmarea profesorilor din Statele Unite, dar a refuzat sa ia in considerare interzicerea pustilor semiautomate, o arma de atac letala, foarte utilizata in ziua atacului. Legea prevede ca profesorii pot purta arma, daca vor, dupa ce in prealabil urmeaza un curs de pregatire de 144 de ore in manuirea armelor de foc. Textul a fost adoptat cu 65 de voturi pentru si 47 contra de Camera Reprezentantilor din Florida, dupa ce saptamana trecut a obtinut majoritatea in Senatul local. Opozantii acestei masuri au reactionat deja, sustin ca  solutia la violentele comise cu arme de foc nu poate fi autorizarea unui numar si mai mare de arme.  In plus, in cazul unei situatii de aparare, si profesorii cu arma in mana ar putea fi confundati de politisti cu un atacator periculos. “Inarmarea profesorilor este reteta pentru o tragedie. Adevarata solutie este sa pazesti armele departe de accesul mainilor fatale”, a comentat reprezentanta democrata de Florida Val Demings, fosta sefa a politiei din Orlando.

author avatar
Andrei Coman
184 afisari

5 COMENTARII

  1. Un profesor nu poate face fata cu pistolul unui foc de mitraliera. Legea e proasta. Ca sa opresti efectul trebuie sa inlaturi cauza. Adica renuntarea la armele militare.

  2. Cea mai buna solutie-scanere ca la intrarea pe aeroport-scanere la toate intrarile in scoli.Asa nu vor putea intra cu arme albe sau arme de foc! Cea mai buna dovada SINGAPORE! Accesul la arme de foc este nul si au cele mai putine crime din lume! Cea mai mica criminalitate!

  3. Atunci nu ai sa mai grijesti de arme ci o sa dormi cu cartusele in cur ca supozitoarele ca nu is de atac ci le ai ca icoana doar de aparare. Sinplu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger