AcasăNewsProfesorii solicita salarii majorate cu 60%

Profesorii solicita salarii majorate cu 60%

Sindicalistii din invatamant participa marti la negocieri cu premierul Victor Ponta, dar si cu ministrul de Finante si cu cel al Muncii.

Sunt asteptate noi dezbateri pe tema educatiei, dar vor fi si discutii pe tema salarizarii din invatamant, in conditiile in care profesorii nu sunt multumiti cu majorarile anuntate initial.

In principiu, salariile profesorilor ar fi trebuit sa creasca cu 5% din martie anul acesta, cu inca 5% din septembrie anul acesta si cu inca 20% in urmatorii doi ani.

Intre timp, tinand cont ca guvernantii au aruncat cu majorari salariale in stanga si in dreapta, profesorii s-au razgandit si ei si eu anuntat ca vor ca salariile sa le fie majorate cu 60% in urmatorii doi ani si jumatate.

„Asteptarile sunt imense. Sunt condamnati sa rezolve problemele privind salariile profesorilor. Grila salarizarii trebuie sa vedem cand va intra si in ce transe se vor face cresterile pentru ca acum maririle solicitate sunt in medie de 60%, dar e putin in opinia noastra si sa vedem in ce interval se maresc. Daca se maresc in cinci ani nu stiu daca e bine. Undeva in doi ani jumatate ar fi rezonabil”, a declarat Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

author avatar
Cristi Ionita
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger