AcasăNewsProfesorii pregătesc ÎNGHEȚAREA ANULUI ȘCOLAR! Până când ar putea dura greva generală...

Profesorii pregătesc ÎNGHEȚAREA ANULUI ȘCOLAR! Până când ar putea dura greva generală în învățământ

greva

Peste 100.000 de profesori vor intra, luni, în grevă generală, după cea de avertisment pe care au organizat-o miercuri, timp de două ore. Pentru că negocierile cu reprezentanții guvernului au eșuat, vor trece, așadar, la un protest de amploare.

Sindicaliștii din sistemul universitar, școli și licee cer mărirea salariilor, a sporurilor și plata orelor suplimentare.

Greva generală ar putea dura 5 săptămâni

Cadrele didactice amenință că greva generală ar putea să dureze și cinci săptămâni, ceea ce ar conduce la înghețarea anului școlar. Circa 104.000 de cadre didactice dintr-un total de aproximativ 240.000 sunt membri sindicali, însă orice cadru didactic are dreptul să aleagă această formă extremă de protest.

Potrivit anunțului făcut de liderii sindicali, de luni va fi grevă în școli, în grădinițe, în licee, iar în universități va fi doar grevă de avertisment. Părinții își pun nenumărate întrebări, la care deocamdată nu au primit niciun răspuns.

Și președintele țării, Klaus Iohannis a comentat această situație. ”Prima chestiune: solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părearea mea, sunt îndreptăţite, în condiţiile în care avem o inflaţie mare, e clar că lucrurile trebuie reaşezate. Însă dacă dorim să avem în România un învăţământ de bună calitate, atunci trebuie să avem toate condiţiile, nu doar şcoli moderne, trebuie să avem grijă de dascăli să aibă condiţiile să îşi poată face treaba cum trebuie. Dascălii trebuie plătiţi la adevărata lor valoare. Această chestiune este artificial amestecată cu legile educaţiei. În legile educaţiei nu apar chestiunile acestea de salarizare”, a declarat președintele.

”Salarizarea trebuie să apară în grila de salarizare şi o să insist şi eu să se lucreze un pic mai repede pe noul proiect de lege a salarizării şi grilele pentru învăţământ să fie unele care satisfac nevoile sistemului. Dacă aceste chestiuni se obţin prin grevă? Sigur e o întrebare care se poate pune, însă sindicatele îşi fac treburile lor. Dacă avem pretenţii de la dascăli şi vrem să avem un sistem performant de învăţământ, atunci trebuie să îi plătim”, a mai spus Klaus Iohannis în timpul unei conferințe de presă susţinută miercuri la finalul Summitului Consiliului Europei.

author avatar
Andreea Vlad
4.786 afisari

38 COMENTARII

    • Decât cultură leghetebechiuer în școli mai bine lipsă școli și grădinițe. Felicitări profesorilor! Au grijă părinții și bunicii să nu rămână copiii fără școală adevărată.

  1. Deja curvele din învățământ și-au rezervat concedii în grecia, turcia…,vin banii de pomană…ce examene ,testări si parazitări, vom veni la muncă când vom avea milioanele în conturi…
    Oricum generația asta de copii e pierdută!…
    Hai să mai tragem câte o liniuță…

  2. & Boanchiș, ce faci bă, bagi după Cosmin Olăroiu cu, ,,cântăcioșii”, ? Imitai când erai mic, iar acum asculți de ăia mai mari și spui ca ei, ?

  3. @ Mai protestează ăia care nu au fost ”privatizați”, după anunțurile despre institutele de cercetare, ?

  4. & Niște lidei ”extraordinari” ca, Hadar, Hăncescu și cu Nistor, probabil că se consideră păcăliți la bani de ăia pe care i-au format, i-au votat și i-au timis în parlament și să guverneze, ?

  5. & Numai lideri și lideri și ăștia, și pregătiți și educați și votați și nu vor să dea banii, cum spun liderii, ?

  6. & „Despre ecomia de consum”

    Foaie verde ”Gigea” protestatar
    Știe să facă bani pe trotuar,
    Plouă cu bani și iese să-i culeagă,
    Să-i dea la piață economia să meargă, ?

  7. & Boanchiș , ce faci mă, și-a luat Olăroiu , ”păsăroi de companie”, Olăroiu îi zice ”mai urât” și mai colorat și spune că știe și să repete, pe lângă alte chestii, ?

  8. Fratilor ! Rcunosc cei din invatamant nu sunt prea bine platiti, dar au 6 lun, pe an, vacanta, au 4-5 ore de munca pe zi, lucreaza doar 5 zile pe saptamana, sau mai putin, au bani multi din meditatii, fonduri ale clasei, cadouri, atentii, etc. Cred ca sunt prea lacomi si puturosi ! Nu isi fac treaba la ore, vezi rezultatele scolarizarii in Romania! Este numai vina lor, puturosi, plangacioasi si delasatori !
    Sa-si vada lungul nasului, sa faca curatenie in propria ograda si apoi sa ceara beneficii, ca pana in prezent nu le merita !!

    • Misu , inteleg ca tu muncesti 8 ore zi pe durata unui an. Uite aici un loc de profesor titularizare,ro si scapa de asa program . 6 luni vacanta, 6 luni munca 4 ore zi , ce mai trai taica.

    • Da ia du-te tu profesor bah ..ce lopeți cari? Sau ce bascula conduci? Marș ma inferiorule

      • Cei care considerati ca-i usor si se castiga bine in invatamant am o veste buna! Sunt locuri vacante! Si voi puteti lua bani muncind putin si puteti de asemeni sa aveti cum spune Misu – 6 luni de vacanta.
        Intrati pe titularizare.ro si munciti putin si bine platit!

        • ia 10 elevi la intamplare, la intrebari , ii gasesti usor pe banci prin parcuri , cafenele si poarta o discutie cu ei in afara de telefoane si tik tok si ai sa intelegi mai usor , profule de călți ce esti .

          • Intri in alta problema. Daca eu le pun notele meritate atunci din 30 trec clasa 5. Daca le dau note pe merit vin taticii si mamicile partial analfabete si fac scandal in scoala. E mai simplu sa le dau 9 si 10 ca nu ma doare pixul si nici capul.
            Parintii sunt problema, copii sunt in regula!

  9. & O inițiativă ,”La strada”, a la ”Federico Fellini”, cu, Nistor, Hăncescu și Hadăr, moment metaforic, butaforic și onomatopeic, despre cât mai ”valorează” ,în stradă, ”România Educată”, ?

  10. & Cam aceleași ”efecte” le obține și Becali, în folos privat, când își plimbă oile, ?

  11. Comentati ba cat va tine tastatura, dar astia macar ies in strada nu zac apatici ca restul…. Asteptati sa construiasca ciuca garduri de sarma ghimpata in jurul vostru , o sa va treziti vreodata?

  12. S-a trezit sindi ca catul sa ceara salarii mari
    De ce pentru toti?
    Profesorii trebuie platiti in functie d performanta !

    • Nu cerem musai salarii mari. Ne temem ptr viata noastra. Vin elevii cu, cutite la scoala de cand cu Romania ”educata” a lui Deca si Johannes.

  13. Aveti dreptate ,dle profesor,insa ceea ce se aud sunt doar cererile pentru marirea salariilor.Plus ca ne amintim ca dnii profesori au fost varful de lance al regimului covidist in impunerea mastii pe fetele copiilor ca si unealta folosita de globalisti pentru lgbtizarea invatamantului.Nu v-am auzit pe niciunul sa ia atitudine impotriva distrugerii pe fata a sistemului educational sub cel mai nenorocit regim din Romania ultimilor 200 de ani.Se pare ca doar banii mana la lupta tovii dascali.

    • Nu aveam nici o putere . Puterea profesorului sta in nota. Si nici acolo cateodata. Daca parintii mergeau la minister/inspectorat se schimbau toate. Lor li se da dreptate tot timpul.
      Intelegeti ca ni s-au luat toate instrumentele de a ne face munca.

  14. Cum facem cu dreptul la scoala si mai ales cu obligatia pana la 10 clase ???? Nu mai vorbim de santaj ca dati peste cap examenele ca suspendati anul etc. Sper de luni puterea din educatie sa inceapa sa dispuna inlocuirea grevistilor. Altfel sa citeasca infractiunile enumerate la care vor raspunde.

    • Cum sa inlocuiasca ‘grevistii’ cand si asa vreo 10% din locuri sunt vacante si nu vine nimeni?

      Cine ar vrea sa treaca printr-o facultate, master, examen de titularizare si definitivat, ca sa ajunga apoi pe un salar asa?

      Cel mai bun exemplu e la informatica – ca profesor ia 2000-2500 de lei, in orice firma de IT inecepe de la 4-5000. De ce ar alege sa mearga ca profesor?

  15. Invatamant,sanatate,aparare si cultura.Sunt baza pt.a functiona o societate in mod eficient.Orice profesie se INVATA,fara un grad de SANATATE adecvat nu poti exercita o profesie.Societatea trebuie APARATA pt.a exista.Iar CULTURA deschide mintile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger