AcasăNewsProfesorii, despre rezultatele la BAC: Ne asteptam. Au dat examen corigentii...

Profesorii, despre rezultatele la BAC: Ne asteptam. Au dat examen corigentii si elevii care, teoretic, nu ar fi trebuit sa ajunga la bacalaureat!

Rezultatele slabe obtinute de elevii din intreaga tara la sesiunea din toamna a examenului de bacalaureat nu i-au surprins pe profesori. Acestia spun ca nu se asteptau la rezultate mai bune de vreme ce la aceste examene s-au prezentat elevi cu corigente si tineri care, teoretic, nu ar fi trebuit sa ajunga sa sustina acest examen. Promovabilitatea la nivel national a fost de 20%, potrivit rezultatelor afisate de edu.ro

Rezultate si promovare BAC 2011

„Ne asteptam la acest procent, avand in vedere ca au sustinut Bacalaureatul fie corigentii, fie cei care au picat in prima sesiune. Nu e nimic surprinzator. Sunt multi elevi care teoretic nu ar fi trebuit sa ajunga la BAC”, a declarat Ana Floroiu, inspector scolar de limba si literatura romana in cadrul ISJ Valcea, potrivit Realitatea TV.

Ea a adaugat ca la orele de pregatire organizate gratuit in licee in aceasta vara frecventa a fost de 5-6%: „Motive pot fi lipsa de interes, dezamagirea de rezultatul obtinut, faptul ca au realizat ca nu se mai ingrasa porcul in ajun. La fizica, matematica, chimie, biologie procentele de promovabilitate sunt cele mai mici. La romana au trecut in jur de 30 la suta, subiectele au fost mai usoare si s-au descurcat mai bine”.

„Nu este o catastrofa pentru ca multi dintre ei pot lucra si fara diploma de Bacalaureat, au o meserie. Daca se vor mentine aceleasi conditii si la Bacalaureatul 2012, vad o promovabilitate cu undeva la 10 procente mai mare pentru ca poate unii elevi vor constientiza ca e nevoie de mai mult efort pentru a obtine un rezultat bun”, a precizat Cornel Sandu, de la ISJ Alba.

La sesiunea din toamna a bacalaureatului, in Bucuresti, promovabilitatea a fost de 18%, in judetul Valcea de 11,6%, in timp ce in Alba au promovat 17,35%., sub media nationala de 20%.  Sibiul este unul dintre judetele unde promovabilitatea a trecut putin peste media nationala-aproape 22%.

Vezi lista completa a rezultatelor la Bacalaureat  2011 pentru Bucuresti si celelalte judete din tara, publicata pe edu.ro

Citeste si:

S-au afisat rezultatele la BAC 2011: Vezi ce note ai luat!

Doar 18% dintre elevii bucuresteni au luat BAC-ul de toamna 2011!

213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger