AcasăNewsProfesorii cu salarii mari scapa de taxa de solidaritate

Profesorii cu salarii mari scapa de taxa de solidaritate

Premierul Victor Ponta a declarant ca profesorii cu salarii mai mari de 4.500 de lei nu vor afectati de taxa de solidaritate, de 16%, care va fi aplicata salariilor mari.

Profesorii care au salarii mai mari de 4.500 de lei vor fi scutiti de plata taxei de solidaritate, de 16% din salariu, ce va fi introdusa incepand cu anul viitor.

„Doar profesorii universitari au peste 45 de milioane pe luna, nu cred ca veti mai gasi un alt profesor care sa aiba peste 45 de milioane net pe luna. Sunt cativa profesori universitari care, sigur, nu aceia sunt obiectul dorintei mele de suprataxare, ci repet cei care castiga mult prea multi bani in companiile, societatile de stat „, a declarat, pentru  RTV, Victor Ponta, premierul Romaniei.

Totodata, premierul, i-a indemnat pe cei din companiile de stat sa treaca in mediul privat, unde sa demonstreze ca justifica prin activitatea lor salariile primite in prezent de la companiile de stat.

„Veniturile uriase din, punctul meu de vedere, sunt absolut nejustificate, ale celor care lucreaza in societati si companii nationale cu capital de stat, nu ma las si acela trebuie sa revina la o limita absolut rezonabila. Daca sunt atat de buni, sa se duca la companii private. Si, daca acolo lumea ii plateste si le apreciaza meritele, atunci e in regula. Dar, la stat, 350 de milioane pe luna, ca sa fii consilier la o societate de stat care nici nu are concurenta si care sincer sa fiu cred ca se poate administra de o suta de ori mai bine, cu asta nu o sa ma impac si tot o sa rezolv problema”, a precizat acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger