AcasăNewsProfesorii blocheaza Capitala si ameninta cu inghetarea anului scolar

Profesorii blocheaza Capitala si ameninta cu inghetarea anului scolar

Dupa o oarecare perioada de acalmie, cadrele didactice au revenit in forta si sunt hotarate sa mearga pana la capat, daca nu obtin ceea ce doresc de la guvernanti.

Ca si in alti ani, profesorii solicita alocarea a 6% din PIB catre educatie, cifra minima admisa pentru tarile membre UE.

Pe langa aceasta, profesorii vor si modificarea Legii educatiei nationale plus initializarea unei legi speciale pentru salarizarea personalului din invatamant si, nu in ultimul rand, depolitizarea sistemului de invatamant.

Daca in alti ani au facut compromisuri, de dragul elevilor, de aceasta data profesorii ameninta, conform Romania TV, ca vor merge pana in panzele albe pentru a obtine rezolvarea revendicarilor lor.

Sindicalistii din invatamant vor sa organizeze cat mai multe actiuni de protest in Capitala, la care sa participe tot mai multi oameni.

Astfel, numai saptamana viitoare sunt anuntate doua actiuni de protest. Luni, 4 noiembrie, va fi un mars de protest cu circa 1.500 de oameni, iar miercuri, 6 noiembrie, este anuntat un miting cu peste 10.000 de oameni.

In cazul in care Educatia nu va primi 6% din PIB, profesorii sunt hotarati sa inghete anul scolar.

author avatar
Cristi Ionita
1.175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger