AcasăNewsProfesori universitari din Bucuresti, cercetati pentru coruptie

Profesori universitari din Bucuresti, cercetati pentru coruptie

(foto: citynews.ro)

Aproximativ 40 de persoane, profesori si angajati ai unei universitati din Bucuresti, sunt cercetate de procurori pentru fapte de coruptie si fals.

(foto: citynews.ro)

Politistii si procurorii au efectuat, joi, 22 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Valcea si Olt pentru ridicarea si aducerea la audieri a aproximativ 40 de profesori universitari si angajati ai unei institutii de invatamant din Bucuresti. Potrivit procurorilor acestia sunt cercetati pentru fapte de coruptie si fals.

„Aproximativ 40 de persoane vor fi conduse la audieri urmand ca, in functie de rezultatul acestora, sa se dispuna masuri legale”, se arata intr-un comunicat de presa emis joi de Politia Romana.

La perchezitiile privitoare la cei aproximativ 40 de profesori si angajati ai unei universitati din Bucuresti participa ofiteri de politie din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, impreuna cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Valcea si D.G.P.M.B., sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea.

Pechizitiile si acuzatiile aduse ceklor aproximativ 40 de profesori si angajati ai uneiveristatii bucurestene nu au ramas fara ecou in cadrul reprezentantilor invatamantului universitar, presedintele Alma Mater anuntand ca astfel de probleme pot exista la facultatile particulare.

„Acestia nu sunt profesori, sunt pseudo-profesori. Din fericire, in invatamantul romanesc sunt si alte categorii de profesori, seriosi, corecti, devotati. In urma cu 4-5 ani am facut parte din echipa ARACIS. La una dintre facultatile particulare a fost un calvar sa facem evaluarea. Cei de acolo erau rau intentionati. Erau in stare sa ne bata”, a declarat Anton Hadar, presedintele Alma Mater, citat de rtv.net.

author avatar
Ionut Zgimbau
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger