AcasăNewsProfesor important, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare...

Profesor important, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita

Magistratii de la Curtea de Apel Constanta au decis, vineri, sa-l condamne la patru ani de inchisoare, cu executare, pe Gheorghe Amza, profesor celebru de chimie din Mangalia.

Amza a fost gasit vinovat de faptul ca, in 2013, in calitate de presedinte al comisiei de bacalaureat de la Liceul „Ion Banescu”, a incasat spagi importante pentru a ajuta mai multi elevi sa promoveze fraudulos proba de chimie.

Conform procurorilor constanteni, Amza a primit suma totala de 3.000 de euro si servicii de cazare in statiunea Saturn, servicii in valoare de 1.863 de lei.

Initial, Amza fusese condamnat de magistratii de la Tribunalul Constanta la doi ani de inchisoare, cu suspendare, dar judecatorii de la Curtea de Apel au considerat ca profesorul de chimie trebuie sa ajunga la inchisoare.

Alaturi de Gheorghe Amza au mai fost implicati in acest dosar si alti profesori renumiti de la malul marii, precum Florin Padureanu, Valeria Maria Tudosa sau Doina Manoleasa, membri ai comisiei conduse de Amza, Ingrid Iulia Radulescu, vicepresedintele comisiei conduse de Amza, si Stere Otilia Cornelia, informaticianul liceului si secretarul comisiei.

Cei cinci profesori au obtinut spagi de cate cel putin 1.000 de lei fiecare si au fost condamnati la inchisoare cu suspendare.

author avatar
Cristi Ionita
579 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger