AcasăNewsProfesor de engleză din Bacău, suspectat de trafic de droguri. Bărbatul, dus...

Profesor de engleză din Bacău, suspectat de trafic de droguri. Bărbatul, dus la audieri

sursa foto: diicot.ro

Suspiciuni greu de imaginat planează asupra unui bărbat, despre care, pe surse, s-a aflat că ar fi cadru didactic în județul Brașov.

Un profesor de engleză a fost condus, marţi, la audieri de către procurorii DIICOT Bacău, fiind bănuit de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Ar fi vorba despre un tânăr profesor

Din câte s-a mai aflat, bărbatul, care are circa 30 de ani, predă la mai multe şcoli din judeţ.
În acest dosar penal, procurorii DIICOT Bacău fac, marți, trei percheziţii domiciliare.

Din cercetările făcute deja de către procurori a rezultat că, de la începutul acestui an, mai multe plante de canabis au fost cultivate într-o seră aflată în zona rurală a județului Bacău. Plantele ar fi fost cultivate pentru a fi vândute.

„Din cercetările efectuate, a rezultat că de la începutul anului 2023, un făptuitor a cultivat plante de canabis într-o seră, amplasată într-o localitate din zona rurală a judeţului, în scopul comercializării drogului de risc către consumatori de pe raza judeţului Bacău, pentru suma de 70 lei pentru un gram”, se menționează într-un comunicat al DIICOT Bacău.

Operațiune de amploare a Poliției și a DIICOT, la nivel național

Anterior în cursul acestei zile se anunțase public faptul că procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează peste 50 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografie infantilă și criminalitate informatică.

Conform DIICOT, în cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare peste 260 de mandate de percheziție domiciliară și 250 de mandate de aducere.

„Din totalul acțiunilor operative, un număr de 37 sunt pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare 212 mandate de percheziție domiciliară și aproximativ 200 de mandate de aducere”, a transmis sursa citată, într-un comunicat.

author avatar
Andrei Coman
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger