AcasăNewsProduse Coca-Cola otravite in China

Produse Coca-Cola otravite in China

Iaurturile Pulpy Milky, tinta contaminarii cu substante toxice

Mai multe bauturi lactate produse de Minute Maid, o firma subsidiara trustului Coca-Cola, au fost otravite in mod deliberat.

Iaurturile Pulpy Milky, tinta contaminarii cu substante toxice

Acesta este rezultatul anchetei efectuate de politia chineza, dupa ce un baiat a murit si alte trei persoane s-au imbolnavit la sfarsitul lunii trecute, in Changchun, nordul Chinei. Iaurturile Pulpy Milky cu aroma de fructe, comercializate in provincia Jilin, au fost contaminate cu doua substante toxice foarte periculoase, utilizate la realizarea pesticidelor. Autoritatile au retras de pe piata tot lotul de produse Minute Maid distribuite in provincie si au oprit distribuirea in Beijing si Shanghai. Dupa testarea produselor, s-a constatat ca numai cele din Changchun, care au si provocat moartea copilului, fusesera otravite.

Grup care vrea sa scoata de pe piata Coca Cola

Ancheta nu a descoperit si modul in care produsele au fost  contaminate. Compania a emis un comunicat in care a garantat 100% pentru produsele sale.  De altfel, si ancheta autoritatilor a admis ca este „un caz criminal” local. Coca Cola a mai fost tinta unor incidente similare  in China, in 2009, cand s-a stabilit ca unele produse Sprite fusesera contaminate intentionat cu mercur. Autoritatile iau in calcul si existenta unui grup sau organizatie care sa incerce discreditarea companiei Coca Cola si scoaterea acesteia de pe piata.

author avatar
Adina Mutar
238 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger