AcasăNewsProcurorul vrajitoarelor, Max Balasescu, urmeaza sa fie trimis in judecata

Procurorul vrajitoarelor, Max Balasescu, urmeaza sa fie trimis in judecata

UPDATE. Procurorul Maximilian Balasescu va fi cercetat in continuare in arest, dupa ce instanta suprema i-a respins miercuri, definitiv, cererea de eliberare conditionata sub control judiciar.

Procurorii i-au prezentat lui Maximilian Balasescu actele de urmarire penala din dosarul in care este arestat preventiv pentru coruptie, magistratul urmand sa fie trimis in judecata.

Instanta suprema a judecat, miercuri, recursul facut de procurorul Maximilian Balasescu impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti de respingere a cererii lui privind eliberarea provizorie sub control judiciar. Avocatii procurorului Balasescu au aratat instantei ca toate actele de urmarire penala efectuate in acest caz au fost finalizate. Acestia au precizat ca procurorii anticoruptie i-au prezentat lui Balasescu actele de urmarire penala ca urmare a finalizarii cercetarii in acest dosar.

Avocatii au spus ca procurorul Maximilian Balasescu nu mai poate influenta la acest moment ancheta, in conditiile in care toate probele au fost securizate si administrate de catre procurori. Ei au cerut eliberarea din arest a lui Maximilian Balasescu si judecarea acestuia in stare de libertate. In replica, procurorul de sedinta a aratat ca faptele de care este acuzat Maximilian Balasescu sunt grave, privite prin prisma calitatii sale de magistrat, astfel ca se impune mentinerea masurii arestarii preventive a acestuia.

In ultimul cuvant, Maximilian Balasescu le-a aratat judecatorilor ca a muncit „enorm de mult” la dosarul vrajitoarelor, crezand ca acest caz il „va readuce in viata juridica”. Instanta suprema a ramas in pronuntare, urmand sa decida daca Maximilian Balasescu va fi cercetat in libertate sau daca va fi eliberat din arest.

Care sunt acuzatiile ce i se aduc lui Balasescu

Procurorul Maximilian Balasescu, de la Parchetul Tribunalului Ilfov, a fost retinut pentru ca ar fi cerut 300.000 de euro de la un denuntator, pentru a-l cerceta pe acesta intr-un dosar disjuns in care ulterior sa adopte o solutie de scoatere de sub urmarire penala.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurorii DNA rezulta ca, in ianuarie 2012, Maximilian Balasescu, in calitatea sa de procuror, a pretins de la un denuntator, prin intermediari, suma de 300.000 euro, in doua transe. In schimbul banilor, el urma sa dispuna ridicarea masurarilor asiguratorii luate fata de denuntator, intr-un dosar in care acesta era cercetat, alaturi de alte persoane, pentru complicitate la infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Totodata, procurorul urma sa dispuna, cu privire la acelasi denuntator, disjungerea cauzei si formarea unui dosar separat in care ulterior sa adopte o solutie de scoatere de sub urmarire penala. Maximilian Balasescu a fost prins in flagrant delict, in timp ce primea de la denuntator, prin intermediar, suma de 90.000 lei si 80.000 euro.

Alaturi de Balasescu, in aceasta cauza sunt urmariti penal Marian Cristian Ene si Marian Simirianu, pentru complicitate la luare de mita. Maximilian Balasescu ar fi negociat in toaleta Parchetului Ilfov banii pe care urma sa ii primeasca, discutia dintre el si negociator fiind surprinsa de procurori intr-o inregistrare ambientala care se leaga si cu o serie de SMS-uri dintre el si finul sau Cristian Ene, potrivit unor surse judiciare.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a decis, in 1 februarie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a procurorului Maximilian Balasescu, precum si a lui Marian Cristian Ene si Marian Simirianu. Oana Zavoranu a fost audiata, in 16 februarie, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, ca martor in dosarul procurorului Maximilian Balasescu.

author avatar
Ciprian Purice
659 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger