AcasăNewsProcurorul sef adjunct al DNA, Marius Iacob, si-a salvat cariera prin condamnarea...

Procurorul sef adjunct al DNA, Marius Iacob, si-a salvat cariera prin condamnarea lui Cioaca

La sapte ani dupa disparitia avocatei Elodia Ghinescu, justitia din Romania l-a condamnat definitiv pe Cristian Cioaca la 15 ani si 8 luni de inchisoare. Desi Curtea de Apel Pitesti a fost mai ingaduitoare cu politistul acuzat de uciderea sotiei sale (Tribunalul Arges l-a condamnat la 22 de ani de inchisoare), sentinta de ieri vine sa-i salveze, practic, cariera fostului procuror criminalist Marius Iacob.

Procurorul Iacob sustine ca dosarul Elodia Ghinescu i-a consumat cea mai multa energie

“V-am pupat!” le-a transmis Cristian Cioaca, ieri, jurnalistilor in timp ce se indrepta, cu catuse la maini, catre masina ce avea sa-l duca la puscarie. Desi cea mai puternica proba intr-un dosar de omor, respectiv cadavrul, lipseste, Cristian Cioaca a primit, prin sentinta definitiva, o pedeapsa de 15 ani si 8 luni de inchisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte si nu pentru omor cum fusese trimis in judecata.

Despagubiri mai mari pentru familia Ghinescu

cristian cioaca
Cristian Cioaca isi va petrece urmatorii 15 ani in puscarie

De asemenea, magistratii Curtii de Apel Pitesti au decis majorarea valorii daunelor morale pe care politistul trebuie sa le plateasca familiei Ghinescu. Astfel, se majoreaza de la 100.000 de euro la 150.000 de euro despagubirile pentru Emilia Ghinescu si de la 50.000 de euro la 100.000 de euro despagubirile pentru Robert Constantin Ghinescu, fratele Elodiei. Totodata, se majoreaza despagubirile reprezentand daune morale pentru Patrick-Matei Cioaca, fiul politistului si al avocatei, de la 100.000 de euro la 130.000 de euro, stabilindu-se ca  prestatia periodica lunara acordata acestuia sa fie achitata de Cioaca pana la implinirea de catre copil a varstei majoratului, iar dupa aceasta data pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 25 de ani. Avocata lui Cristian Cioaca, Maria Vasii, a declarat, miercuri, dupa condamnarea definitiva a politistului, ca este „o condamnare de compromis, pentru alte interese” si ca este o hotarare „gresita”.  „Este o condamnare de compromis, pentru alte interese, si nu pot sa explic ratiunea din considerente juridice. Este o hotarare gresita, nu am niciun dubiu”, a spus Maria Vasii.

author avatar
National
1.830 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger