AcasăNewsProcurorul Pirlog, cercetat pentru ce-a facut in 10 august

Procurorul Pirlog, cercetat pentru ce-a facut in 10 august

Parlog va da cu sebsemnatul

Seful inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru,  cere anchetarea procuroroului militar, Bogdan Pirlog,  care s-a dus de capul lui la mitingul din 10 august, anul trecut, sa faca verificari la fata locului. Conform datelor de la dosar, magistratul Pirlog va fi cercetat pentru ca a actionat fara sa aiba o confirmare de la superiorii sai pentru a actiona in zona.

Parlog va da cu sebsemnatul

Primul care a semnalat acesta  disfunctie in actiunile procuruorului Pirlog, din 10 august 2018, au fost chiar colegii sai. Pe de alta parte, Lucian Netejoru i-a facut plangere penala procurorului militarcare a deschis dosarul violentelor jandarmilor din 10 august. Mai mult, Asociatia Initiativa pentru Justitiesustine,  intr-un comunicat de presa, spune ca Lucian Netejoru, seful Inspectiei Judiciare,  i-a facut o plangere penala lui Bogdan Pirlog, pe motiv ca acesta l-ar fi denigrat cu ocazia consultarilor dintre magistrati si presedintele Klaus Iohannis din 27 martie. Asociatia mai arata ca Lucian Netejoru a inceput si o ancheta disciplinara impotriva a doi dintre co-presedintii AIJ, procurorii Bogdan Pirlog si Sorin Marian Lia.

Magistratul Netejoru ii cheama la raport

Acestora li s-a comunicat rezolutia Inspectiei Judiciare de inceperea cercetarii disciplinare pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de legea de functionare a magistratilor. Conform articoleleor din legislatie acestia se vac vinovati de „manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”. Astfel, Sectia care ancheteaza magistrati, a demarat inceperea cercetarii disciplinare cu privire la doi dintre co-presedintii asociatiei, locotenent-colonel procuror Bogdan Ciprian Pirlog, prim procuror adjunct la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti si procuror Sorin Marian LIA, prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Corabia. Actiunile celor doi contravin chiar dreturilor prevazute de Constitutie, se mai arata in documente.

author avatar
Ramona Feraru
1.276 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sunteți atât de preocupați să vă trageți în cap unii altora… Încât ați uitat rolul scaunelor pe care le ocupați! Va dezonorează circul… chiar dacă îl savurați atât de intens! Mie MAI îmi produce un sentiment puternic de repulsie și scârbă! Derizoriul e caracteristica de baza a instituției…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger